Navarcles obre completament la nova rotonda de la plaça 1 d’Octubre

0
193

A primera hora del matí es feien els darrers retocs per poder obrir tots els vials que connecten amb la rotonda DAVID BRICOLLÉ Navarcles ha posat plenament en servei aquest dimarts a la tarda la llargament esperada rotonda de la plaça d’1 d’octubre, que ha contribuït a donar fluïdesa a un dels principals nusos viaris del nucli urbà. Es tracta de la cruïlla davant de l’hostal Baviera, a sobre de la travessia urbana de la carretera BV-1221. Aquest dimarts al matí els operaris de l’empresa constructora feien els últims retocs i tasques de neteja i el que faltava és que es fessin els canvis de senyalització (substituir els temporals pels definitius) per poder obrir al trànsit alguns dels vials que conflueixen i que fins ara estaven tancats per la realització de les obres. Es tracta d’una infraestructura, l’inici de la qual s’havia anat demorant per diferents problemes, però que un cop es van començar els treballs s’han complert els terminis previstos. Un cop oberta, esdevindrà una porta d’entrada i distribució de la circulació cap al nucli de la població. El projecte dissenyat per la Diputació de Barcelona ha de millorar laccessibilitat en aquest punt i, de retruc, la seguretat viària i la mobilitat en general. Aprofitant que la seva construcció s’ha donat continuïtat als itineraris de vianants i s’ha integrat l’espai de la plaça al teixit urbà. A banda de la rotonda pròpiament dita, el projecte ha inclòs l’execució d’unes voreres de més amplada que les existents, zones d’estada, passos de vianants, una ordenació de l’espai de la parada de bus, la renovació de la xarxa de drenatge de la carretera i el sanejament dels carrers, i la plantació d’arbrat viari. Aquest darrer aspecte (la part de jardineria) és un dels aspectes que queda per completar, però com que suposarà treballar a l’exterior de la rotonda aquesta ja es pot obrir al trànsit. També s’ha fet caure l’antiga estació transformadora i s’han enterrat les línies elèctriques i telefòniques. Les obres han estat executades per la Diputació com a titular de la carretera. La demanda per ordenar el nus viari de la plaça venia fa més d’una dècada. Tot i això, el projecte s’ha anat endarrerint perquè l’espai, que és una de les entrades principals al municipi, té un pendent molt complicat i s’havien de garantir els paràmetres de seguretat i estudiar com canviaria la mobilitat.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here