El bisbe emèrit de Solsona Xavier Novell podria estar treballant a Cardona

0
210

La porta d’entrada a l’empresa Semen Cardona amb una periodista fent guàrdia per si veu sortir Xavier Novell Arnau Valverde El bisbe emèrit de Solsona, Xavier Novell, podria estar treballant a l’empresa Semen Cardona. Fonts de l’empresa consultades per Regió7 s’han protegit davant de la pregunta del periodista en una frase recorrent: “no podem confirmar ni desmentir”. Dijous a la tarda ha transcendit a diferents mitjans que el religiós podria tenir una primera feina després de penjar els hàbits en aquesta empresa líder en matèria d’inseminació artificial per a la producció de porcs. Novell, a banda de tota la seva formació religiosa, és enginyer agrònom. Xavier Novell, de 52 anys, va anunciar a la cúpula de l’Església catòlica que deixava el bisbat el mes d’agost passat i es va fer públic que volia emprendre un nou camí a la seva vida. Aquell “problema personal” que s’al·legava al primer comunicat del bisbat de Solsona sobre la renúncia de Novell s’ha anat definint amb una relació d’amor de Novell amb l’escriptora de Súria, Sílvia Caballol, una psicòloga que es va estrenar al món de la literatura amb una novel·la eròtica i una satànica. Caballol havia estat casada i té tres fills d’aquesta primera relació amb una persona de religió musulmana de qui es va separar. En els darrers dies s’ha especulat que Caballol estaria embarassada, una situació que donaria més arguments a una història sobre la qual ni el bisbe ni la cúpula eclesiàstica s’han volgut pronunciar. L’enllaç amb Caballol El que sí que ha transcendit és que la mare de Silvia Caballol ha presentat al jutjat de Pau de Súria una petició d’enllaç matrimonial i que el jutjat l’ha tramitat (i ha demanat al jutjat de pau de Solsona que també ho tramités) perquè Novell ha hagut d’explicar que la darrera direcció on va viure abans d’iniciar el procés és justament la seu episcopal de Solsona. El procés de matrimoni requeria un procés d’informació pública per si algú volia presentar al·legacions a l’enllaç i aquest s’ha tancat sense cap intervenció. Ara cal esperar almenys una setmana perquè el jutjat de Súria faci la resta de tramitació en un procés que es vol emportar amb el màxim rigor legal. Passats aquests dies, Novell i Caballol podrien casar-se per la via civil. Per la via catòlica és molt més complicat l’enllaç, perquè encara que abans de l’estiu el mateix Novell va confirmar Sílvia Caballol perquè tingués tots els sagraments necessaris per contraure matrimoni, l’Església no ha trencat els llaços amb Novell i el considera encara bisbe emèrit. La data de casament civil no es farà pública perquè forma part de la privadesa de la parella. Aquest dijous a la tarda, el diari ABC, el programa ‘Todo se mentira, de Cuatro (que tenia una unitat desplaçada a Semen Cardona), i l’Agència EFE entre altres mitjans de comunicació han informat del possible nou treball de Novell. Tot i això, de moment ningú ha vist ni entrar ni sortir Novell de les instal·lacions de l’empresa cardonina, encara que ja fa uns dies que estaria treballant. Novell va fer el treball final de carrera, justament, sobre un tema d’inseminació animal.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here