Navàs congela els impostos i taxes per al 2022

0
185

Presa de possessió del càrrec del regidor David Terés AJUNTAMENT DE NAVÀS L’Ajuntament de Navàs ha aprovat les ordenances fiscals per al 2022, de les quals, segons ha explicat l’equip de govern, destaca que es congelen com en els darrers anys, i que se segueix bonificant les energies renovables. Concretament, aquesta mesura es tradueix en una reducció del 50% del rebut de l’IBI per als béns immobles que tinguin instal·lacions d’autoconsum fotovoltaic o altres tipus d’energia renovable. Pel que fa a l’ICIO (l’impost sobre construccions, instal·lacions i obres), es bonificarà el 95% de l’import per a la realització de construccions, instal·lacions o obres que fomentin l’estalvi energètic o la utilització d’energies renovables per a l’autoconsum mitjançant l’escalfament daigua, la calefacció o la producció denergia elèctrica, incloent energia solar, eòlica, geotèrmica o la biomassa. Per contra, s’aplica un augment del 0,78% a l’1,3% per a aquells immobles de característiques especials, com podrien ser construccions de centrals tèrmiques, peatges, camps solars fotovoltaics o aerogeneradors. Les ordenances es van aprovar amb els vots a favor de l’equip de govern (CUP i ERC) i l’abstenció dels partits a l’oposició, PSC i JuntsxNavàs. Una de les novetats, segons han destacat fonts de l’executiu, té com a objectiu potenciar l’accés a l’habitatge. Es bonificarà la quota de l’IBI a favor d’aquelles persones propietàries de pisos o cases que els aportin a la borsa de lloguer municipal o en altres programes municipals de foment de lloguer assequible. En concret, es bonificarà el 50% de l’IBI quan els habitatges romanguin en un d’aquests programes durant un període superior de 12 mesos, i el 26% de l’IBI quan ho facin durant un període entre 6 i 12 mesos. Pel que fa a l’impost sobre vehicles de tracció mecànica, els vehicles classificats com a «zero emissions» tindran una bonificació del 75% de la quota, mentre que els valorats com a «ECO» disposaran d’una bonificació del 50% d’impost. Per contra, s’ha disminuït el percentatge de bonificació dels vehicles l’antiguitat dels quals sigui superior a 25 anys, que passa de ser d’un 50% a un 25%. Nou regidor de la CUP Al ple va prendre possessió com a regidor David Terés Riba, de la CUP. Terés, de 25 anys i que anava de número 10 a la llista electoral de la CUP, assumirà les regidories de Cultura i Joventut, i pren possessió del càrrec després de la renúncia com a regidora per motius personals d’Anna Rubio. És graduat en Enginyeria de Sistemes TIC i actualment treballa en l’àmbit de la monitorització i el reforç escolar. Participa activament a diferents entitats del poble, com a les Escoltes, La Veu de Navàs oa l’Ateneu Popular La Feixa.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here