Unió de Pagesos demana que es denegue l’ampliació d’un refugi de fauna salvatge entre Castellgalí i Sant Vicenç

0
198

Unió de Pagesos ha demanat al Departament d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural que aturi el projecte d’ampliació del refugi de fauna salvatge de la finca Vall d’Artigues, comprès entre els termes municipals de Castellgalí i Sant Vicenç de Castellet. El sindicat reitera així el posicionament que va mostrar al Consell Territorial de Caça de Barcelona en què va alertar dels danys que aquest projecte podria comportar per als camperols de les finques veïnes. En aquest sentit, el sindicat demana al Departament que prengui les mesures necessàries per poder dur a terme actuacions cinegètiques excepcionals a l’àrea del refugi de fauna salvatge per poder reduir la densitat de població de porcs senglars en aquest punt. Una situació a què ja es va fer referència a la reunió del 26 de maig amb representants dels Serveis Territorials de la Catalunya Central, on el Departament es va comprometre a treballar per trobar una solució a aquesta problemàtica. El sindicat insta a no ampliar l’àrea del refugi de fauna salvatge atesa la sobre població de senglars en aquesta zona que provoca greus i continus danys a la pagesia dels municipis on s’ubica el refugi i alerta de la rapidesa amb què es mouen els senglars , cosa que provoca que l’abast dels danys s’escampi fins a finques agrícoles més allunyades.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here