Navàs suspèn durant un any la concessió de llicències per a camps solars i eòlics

0
136

Imatge del ple municipal de l’Ajuntament de Navàs ajuntament de navàs L’Ajuntament de Navàs ha acordat la suspensió de llicències per a instal·lacions de camps solars i aerogeneradors (molins de vent) a sòl no urbanitzable, ja que l’equip de govern es veu amb la necessitat de controlar l’impacte que aquestes instal·lacions poden tenir a l’entorn paisatgístic i agrícola del poble. La mesura es va aprovar al ple municipal, amb els vots favorables de l’executiu local (CUP i ERC) i també de Junts per Navàs, mentre que el PSC va optar per l’abstenció. La suspensió de llicències durarà un any, temps durant el qual, segons ha explicat l’alcalde, Genís Rovira, es treballarà en una modificació del Pla Urbanístic (POUM) perquè es reculli una regulació específica per a aquestes instal·lacions. I és que, segons ha concretat l’alcalde navasenc, el plantejament vigent no preveu l’ordenació d’aquest tipus d’instal·lacions i no es defineixen zones on aquests usos es podrien desenvolupar «amb integració paisatgística i respecte pel medi ambient, per salvaguardar els usos agrícoles propis d?aquesta tipologia de sòl». L’abast de la suspensió no afecta la tramitació dels projectes d’instal·lacions d’energia elèctrica d’autoconsum. Navàs ha estat, precisament, un dels municipis que el darrer any ha rebut propostes per a la instal·lació, essencialment, de camps fotovoltaics. Rovira concretava ahir que en aquests moments n’hi ha tres sobre la taula. Un es troba en període d’exposició pública i el consistori ho veu de bon ull. Es tracta del que s’ubicaria a la zona de Can Flautes, a tocar d’una estació transformadora i de la carretera C-55 i que ocuparia 4,5 hectàrees. Els altres dos van ser admesos a tràmit per la Generalitat, però encara no estan en exposició pública i són els que preocupen l’Ajuntament per la seva dimensió i impacte a l’entorn. El més gran és el que es planteja a la zona del Pla del Riols, de 31 hectàrees i uns 30.000 panells. L’altre es proposa a la zona propera a Argençola i ocuparia 8,6 ha.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here