Súria aprova un pressupost que incidirà en la rehabilitació del castell i les millores urbanes

0
310

L’Ajuntament de Súria ha donat llum verda a un pressupost de 7.040.239 euros per al 2022, un 8,70% dels quals correspon a inversions. La proposta es va aprovar amb els 6 vots a favor de l’equip de govern (PSC i GIIS), 5 en contra (ERC, JxS i regidor no adscrit) i 2 abstencions (aiS). Les principals inversions previstes són les destinades a la rehabilitació del Castell (229.006 euros); la millora de l’enllumenat públic (122.611); el pressupost participatiu dels barris (96.125); la urbanització dels carrers Sant Sebastià i Sant Jaume (61.180); la millora d’equipaments esportius com ara la piscina municipal i les pistes de pàdel (20.000); la millora de la xarxa d’aigua i clavegueram de la zona d’autocaravanes (12.000); l’adquisició de nous desfibril·ladors (5.000 euros); i la grua del servei datenció domiciliària (2.000 euros). Un dels objectius d’aquest pressupost és, segons l’executiu local, el manteniment o l’increment de partides relacionades amb els serveis bàsics. També es recuperen els imports de les partides que es van haver de retallar els anys anteriors per fer front als efectes de la pandèmia o complir el pla d’estabilitat pressupostària. L´equip de govern destaca que el nou pressupost “ha estat elaborat seguint els criteris d´estabilitat, sostenibilitat financera i regla de la despesa, d´acord amb les exigències de l´actual marc normatiu”. També destaca que hi ha increments de les partides destinades a les àrees de Via Pública, Cultura i Festes i que se n’han creat de noves per subvencionar l’obertura de nous establiments al Poble Vell i arreglar una àrea d’autocaravanes. Es congelen impostos i taxes A la mateixa sessió també es va donar llum verda a les ordenances fiscals per al proper any, que mantenen congelades totes les taxes i impostos municipals i s’amplia alguna bonificació. En aquest cas, l’aprovació va aconseguir els 8 vots a favor de l’equip de govern i dels regidors d’aiS, mentre que el regidor no adscrit hi va votar en contra, i hi va haver 4 abstencions, per part dels grups d’ERC i JxS. La proposta aprovada preveu un increment del percentatge de bonificació de l’impost de vehicles de tracció mecànica per als vehicles no contaminants. Pel que fa a la taxa per locupació de terrenys dús públic amb taules, cadires i altres, es prorroga la suspensió temporal daquesta ordenança. I quant a la taxa reguladora dels serveis densenyament especials en establiments municipals, sinclou una millora tècnica sobre el règim de declaració i ingrés.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here