Navarcles es dota d’un pla per fer front a l’augment de vivendes buides al poble

0
130

Un dels carrers del nucli antic de Navarcles | ARXIU/QUERALT CASALS La Diputació de Barcelona ha lliurat a l’Ajuntament de Navarcles un document sobre l’estratègia per a la mobilització i la intervenció als habitatges desocupats al municipi. El treball ha de facilitar la presa de decisions amb diverses actuacions per dinamitzar el parc de vivendes buides cap al mercat de lloguer assequible. El document ha estat realitzat davant la prioritat municipal de quantificar el parc d’habitatges desocupats al municipi per poder adoptar les polítiques públiques més adequades per mobilitzar-les i que passin a formar part del parc d’habitatges de lloguer. Lestudi elaborat per lOficina dHabitatge és de caràcter analític i propositiu i sestructura en dues parts. La primera analitza i fa un diagnòstic de la situació amb una aproximació als indicis de desocupació al municipi i determina la seva incidència al parc d’habitatges, la seva ubicació a la trama urbana, la tipologia dels propietaris, a més de l’antiguitat de la desocupació . La segona consisteix a formular estratègies i identificar els instruments i les actuacions més adequats a les necessitats, característiques i recursos de l’Ajuntament, i es desenvolupen propostes concretes per intervenir en els habitatges desocupats amb un full de ruta i un calendari per a la seva implantació. Les estratègies proposades per a la mobilització dels habitatges desocupats a Navarcles es basen principalment en la necessitat de quantificar i conèixer el parc d’habitatges buits al municipi, el desenvolupament de mesures de caràcter preventiu i de foment per mobilitzar aquests habitatges cap al mercat de lloguer assequible mitjançant l?elaboració d?un cens d?habitatges buits i la redacció d?un programa d?inspeccions. A la feina també es proposen estratègies per captar habitatges buits perquè passin a formar part de la borsa de lloguer social, millorar les garanties als propietaris i difondre nous models com la masoveria urbana.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here