Professionals d’Althaia i de l’ICS Catalunya Central porten les seves experiències a un congrés internacional

0
159

La gerent de l’ICS a la Catalunya Central, Anna Forcada, i el cap de la Unitat de Recerca, Josep Vidal ICS Catalunya Central La Unió Catalana d’Hospitals (UCH) organitza a Barcelona fins aquest dijous el 44è Congrés Mundial d’Hospitals de la Federació Internacional d´Hospitals (IHF) amb la participació de professionals de l´Institut Català de la Salut (ICS) a la Catalunya Central i de la Fundació Althaia. Des de l’ICS explicaran la seva experiència a l’eConsulta i la telemedicina sincrònica i professionals d’Althaia exposaran projectes i experiències innovadores que es duen a terme a la institució en el marc d’una atenció centrada en la persona i també de transformació digital, tecnològica i infraestructures . En el cas de l‟ICS Catalunya Central, el cap de la Unitat de Recerca, Josep Vidal, és un dels ponents de les sessions sobre innovació inclusiva i explicarà el funcionament a Catalunya de l‟eConsulta com a eina de relació entre els professionals de l‟atenció primària i els usuaris. Aquesta eina de telemedicina, que es va posar en marxa el 2017, va créixer arran de la pandèmia i ja compta amb 13 milions de visites. Per part seva, la gerent de l’ICS a la Catalunya Central, Anna Forcada, que també és gerent de l’Hospital de Sant Bernabé de Berga, presenta -a l’apartat del Congrés destinat a compartir experiències de transformacions digitals en format pòster- el projecte de telemedicina sincrònica en atenció pediàtrica urgent entre un hospital rural i un altre de tercer nivell altament especialitzat. Projectes innovadors La Fundació Althaia també participa activament al 44 Congrés Mundial d’Hospitals. Durant aquests quatre dies, professionals de la institució donaran a conèixer diferents projectes i experiències innovadores d’Althaia que tenen com a punt en comú la transformació del sistema de salut per millorar la qualitat de vida de les persones, eix central del certamen. Pel que fa a l’atenció centrada a la persona, es donarà a conèixer el projecte d’humanització dels espais que s’està aplicant a la Fundació Althaia amb la implicació de professionals, pacients i familiars. L?exposició anirà a càrrec d?Esther Puig, del servei de Participació i Mecenatge. Vinculat a aquest tema, Antònia Raich, del servei de Comunicació, Participació i Mecenatge, presentarà la seva humanització a l’atenció hospitalària, una eina per al benestar emocional i per a la millora de la salut. Des de l’àmbit assistencial, la Dra. Antònia Baraldés, que durant anys ha coordinat la Unitat d’Hospitalització a Domicili (UHaD) d’Althaia, exposarà el nou model integrador d’hospitalització a domicili que s’està impulsant i que dóna resposta a les necessitats de les persones que estan en un procés de convalescència i rehabilitació. La llevadora Elisenda Campreciós parlarà de les necessitats emocionals de les famílies que pateixen una pèrdua perinatal. D’altra banda, la infermera Cristina Lao presentarà la consulta virtual infermera que fa seguiment a pacients amb malalties hepàtiques. La també infermera Bárbara Gonzalez donarà a conèixer el model d’intervenció infermera per millorar la qualitat de vida i l’apoderament dels pacients amb cardiopatia isquèmica. Les noves tecnologies Pel que fa a les transformacions digitals, tecnològiques i d’infraestructures, Carme Carmona, del servei d’Infraestructures i Serveis generals, farà una exposició sobre la sala d’operacions polivalent que es va adequar a l’Hospital Sant Joan de Déu de Manresa per intervenir quirúrgicament tant pacients amb Covid-19 com persones sense aquesta infecció garantint totes les mesures de seguretat i asèpsia. Paral·lelament, la farmacèutica Núria Sala donarà a conèixer a Farmaclic, un projecte que transforma la comunicació entre els professionals d’infermeria i farmàcia i que reverteix en una millor seguretat del pacient. Olga Rubio, del servei de Medicina intensiva, exposarà la implantació d’una eina electrònica per registrar les ordres de tractaments de suport vital. El World Hospital Congress és un fòrum global únic que aplega líders d’organitzacions sanitàries i facilita l’intercanvi de coneixements i experiències sobre les millors pràctiques en lideratge, gestió i prestació de serveis.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here