ERC de Talamanca demana a l’alcalde que faci “un pas al costat”

0
179

Josep Tarín, alcalde de Talamanca ARXIU El grup municipal Fem Talamanca-AM (grup adscrit a ERC) ha presentat moció de reprovació a l’alcalde, Josep Tarín (Junts), després que s’hagi conegut la sentència de l’Audiència Provincial que el condemna a 1 any i 6 mesos de presó i 9 anys d?inhabilitació per un delicte d?ordenació del territori, a més d?una multa de 12 euros diaris durant 12 mesos. Segons la sentència, de la qual Regió7 va informar el 13 d’octubre passat i que no és ferm, dóna per provat que, el 2016, l’alcalde va donar permisos i va permetre l’activitat de l’empresa Ibèrica del Paper Tisú SL, dedicada a fer productes de paper, en uns terrenys que tenien la classificació de no urbanitzables i la qualificació de sòl de protecció agrícola especial. La sentència també condemna l?arquitecta municipal. En la moció de reprovació, que es debatrà al ple convocat per a aquest dijous, ERC (l’únic que hi ha a l’oposició, amb un regidor) exposa que «trobem a faltar un comunicat o explicació a la ciutadania del nostre poble sobre aquests fets », i remarca que «la transparència i el respecte a la legalitat vigent són principis que han de preservar en tot moment qualsevol administració pública. Qualsevol actuació de les administracions, així com la municipal, s’ha de sotmetre al compliment del principi de legalitat». I afegeix que “Talamanca no mereix tenir cap membre del govern municipal acusat d’irregularitats. Necessitem un govern que faci valer el bon nom de Talamanca i respecti els seus veïns i veïnes». Per tots aquests motius, Fem Talamanca-AM demana a Josep Tarín que «fa un pas al costat i deixi els càrrecs a l’Ajuntament fins que no s’hagi resolt el recurs que s’està duent a terme i s’aclareixi que no està implicat en cap tipus de fets delictius i se’n provi la innocència». L’alcalde de Talamanca va anunciar que presentaria recurs.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here