Les escoles de la regió central no registren cap grup confinat

0
145

Activitat educativa a l’escola Sant Ignasi de Manresa MIREIA ARSO Per primera vegada des que l’activitat educativa a les aules conviu amb la pandèmia, els centres educatius de l’àrea d’influència de Regió7 han tancat un balanç setmanal sense cap grup confinat. Una situació que no s’havia donat ni una sola vegada al llarg de tot el curs passat, ni tampoc en les set setmanes precedents de l’actual. Ha estat al tancament de la vuitena quan s’ha aconseguit el nivell zero de quarantenes en grup (sí hi ha alumnes confinats de forma individual). La setmana anterior (la del 25 al 29 d’octubre) ja només hi va haver un grup confinat en un únic centre del Bages (amb una afectació de 25 persones que es van haver de quedar a casa). Però a l’última, aquesta comarca s’ha afegit al registre zero a les del Moianès, el Berguedà, el Solsonès, l’Anoia, la Cerdanya, l’Alt Urgell i els municipis del Baix Llobregat Nord, que són les que conformen l’àrea d’influència d’aquest mitjà. L’únic matís és que, si considerem l’àrea administrativa d’Ensenyament de la Regió Central, que inclou també Osona, aquesta sí que va registrar encara dos grups confinats de dos centres diferents, amb una afectació d’un total de 65 persones. De fet, hi ha tres comarques de l’àrea de Regió7 que des de començament del curs actual no han tingut ni un sol grup confinat, com són el Moianès, el Solsonès i l’Alt Urgell. La Cerdanya només va tenir res de grups en quarantena entre la segona i la tercera setmana. I a Anoia sumen ara quatre setmanes consecutives a zero. Cal tenir present que, atès els alts índexs de vacunació, en aquest curs s’han modificat els criteris de confinament de les aules, molt menys estrictes que el curs passat. A grans trets, ara, quan apareix un positiu, els alumnes que estan vacunats amb dues dosis no n’han de quaranta si es fan un test farmacèutic i en surt negatiu.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here