L’Ajuntament de Santpedor inicia els tràmits perquè el Celler Cooperatiu sigui de titularitat municipal

0
128

Ple municipal de Santpedor de dimarts, en què es va aprovar l’operació AJUNTAMENT DE SANTPEDOR L’Ajuntament de Santpedor ha fet un primer pas per comprar l’edifici del Celler Cooperatiu, actualment propietat del Sindicat Agrícola. En un ple celebrat aquest dimarts, el consistori ha donat llum verda a una modificació de crèdit que ha de permetre fer front a l’adquisició de l’històric immoble. L?acord va aprovar amb 12 vots a favor (ERC, JxS, CUP, PM) i l?abstenció de SECP. El Celler Cooperatiu de Santpedor, declarat Bé Cultural d’Interès Local, està situat a la plaça del Sindicat i es va construir el 1922 gràcies a l’esforç dels socis del Sindicat Agrícola de Santpedor, que van contribuir tant amb el capital de les seves accions com amb la mà obra. El celler es va estrenar per la verema del 1923 i va ser el primer celler cooperatiu del Bages a posar-se en marxa, seguit pel de Salelles (1927) i el d’Artés (1935). L’edifici del Celler Cooperatiu de Santpedor és una nau rectangular coberta amb encavallada de fusta i planxes de fibrociment a dos vessants. La nau central es manté intacta des de la dècada del 1980, quan el celler va cessar l’activitat, mentre que les naus laterals segueixen funcionant, una acull les oficines del Sindicat ia l’altra es concentren els locals d’algunes entitats del poble. Els usos d‟aquest espai es definiran en un futur projecte que tindrà en compte el patrimoni històric del poble i el món del vi com a eix vertebrador. Altres temes del ple Al mateix ple municipal es va aprovar la convocatòria i les condicions d’accés a les ajudes per al manteniment de l’habitatge a persones de Santpedor, per contribuir a minimitzar l’impacte econòmic i social de la Covid-19 i atendre diferents situacions de vulnerabilitat econòmica. I també destinar un total de 20.000 euros a aquests ajuts, que tenen per objectiu per donar suport a famílies en matèria de subministraments bàsics, pagament de lloguer o quotes hipotecàries, ajuts per deute de rendes de lloguer o per atendre situacions de risc de pèrdua de la habitatge habitual i permanent. D’altra banda, el consistori va acordar declarar ahir per unanimitat obra d’especial interès o utilitat municipal les obres d’arranjament, millora i embelliment de façanes i cobertes d’una finca del carrer Vall. Una moció sobre la plusvàlua i una sobre la nova llei de barris En aquest ple ordinari del novembre, l’Ajuntament de Santpedor va debatre dues mocions. La primera, presentada per Santpedor En Comú Podem (SECP) i aprovada per unanimitat, instava el departament de drets socials de la Generalitat a impulsar polítiques de rehabilitació integral de barris, viles i àrees urbanes, encarant una nova etapa de la Llei de barris. La segona moció debatuda, presentada pel grup municipal d’ERC, estava en relació amb la sentència que anul·la el mètode de determinació de la base imposable de la plusvàlua municipal. La moció, que es va aprovar per 10 vots a favor (ERC, JxS i CUP) i 3 abstencions (PM i SECP), exigeix ​​al govern espanyol que assumeixi la responsabilitat de la pèrdua d’ingressos que puguin tenir les hisendes locals com a conseqüència de la inactivitat legislativa en la regulació de limpost i insta a la creació dun fons extraordinari per indemnitzar els ajuntaments.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here