Cardona posa en marxa un pla de xoc per intensificar la neteja a la via pública, especialment al centre històric

0
176

L´Ajuntament ha traslladat a l´empresa les queixes d´alguns veïns i comerciants Ajuntament de Cardona L´alcalde de Cardona, Ferran Estruch, i la regidoria de Medi Ambient, Anna Maria Sala, han intensificat les reunions amb l´empresa de neteja viària del municipi per millorar i reforçar el servei. Des del consistori han traslladat algunes queixes veïnals i de comerciants per la deficiència del servei de neteja viària de les darreres setmanes, especialment als carrers del centre històric. Per aquest motiu, es va acordar amb l?empresa que presta el servei, Jaume Oró, un pla de xoc per intensificar la neteja als carrers del municipi. Segons fonts municipals, el pla de xoc acordat intensificarà notablement la higiene als carrers del centre històric amb la incorporació d?una neteja setmanal amb una màquina d?hidropressió. També s’incrementarà la neteja manual als carrers comercials, ampliant el que actualment ja es realitza a tots aquells racons als quals les màquines no poden accedir. El pla també inclou un control i seguiment setmanal en matèria de neteja. Actualment, el contracte de neteja viària està finalitzat i en pròrroga, amb maquinària obsoleta, cosa que comporta reiterades avaries. Amb el nou contracte es preveu ampliar el servei, incorporar-hi nova maquinària i amb tecnologies més eficients que permetran una millora important del servei. Comissió de seguiment i atenció ciutadana L’Ajuntament també preveu la creació d’una comissió de seguiment en matèria de neteja viària, que es reunirà com a mínim de manera mensual per valorar-ne l’impacte i els resultats. Aquesta comissió tecnicopolítica estarà encapçalada per la regidora de Medi Ambient, Anna Maria Sala, representants de l’empresa de neteja, de la UBIC i de l’Associació de Veïns de Cardona. Per detectar possibles mancances del servei de neteja, així com qualsevol queixa o comentari, s’ha obert una nova eina de comunicació amb la ciutadania mitjançant l’adreça electrònica cardonaneta@cardona.cat.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here