Dos pastissers de la Catalunya Central són destacats com a ‘mestre artesà alimentari’

0
129

Ricard Berenguer, de la pastisseria Can Postres de Sant Vicenç, un dels distingits ARXIU El pastisser Ricard Berenguer, de Can Postres, a Sant Vicenç de Castellet i Jordi Gómez, de la pastisseria Cerdanya a Puigcerdà han rebut aquesta setmana el diploma de ‘mestre artesà ‘alimentari’, un reconeixement a la trajectòria professional, domini tècnic i mèrits a la pràctica d’un ofici relacionat amb l’artesania alimentària. El diploma atorgat al pastisser bagenc correspon a l’edició del 2020 i el del cerdà al del 2019, que no es va poder lliurar de manera presencial. El diploma l’atorga el Departament d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural i té com a objectiu fomentar els valors econòmics, culturals i socials i contribuir a la preservació i revaloració de les petites empreses familiars que elaboren productes agroalimentaris. En total, el Departament ha lliurat 36 diplomes corresponents a l’any 2019 i 25 de l’any 2020 a proposta dels diferents gremis, com ara el Gremi de Pastisseria de Barcelona. Els diplomes, que no tenen dotació econòmica, es concedeixen a artesans alimentaris que tinguen una experiència mínima de 15 anys i mèrits rellevants de creativitat, coneixements i divulgació.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here