L’alcalde de Talamanca nega cap irregularitat, i no plegarà com li demana l’oposició

0
116

Tarín, a l’esquerra de la taula, i Astor, a l’altre extrem JEV L’alcalde de Talamanca, Josep Tarín (Junts), es declara «innocent» de la condemna per delicte d’ordenació del territori per part d”Audiència Provincial, que ja ha recorregut al TSJC, i no farà el pas al costat que li reclama Fem Talamanca, vinculat a ERC i únic partit a l’oposició. Tarín diu que no té intenció de plegar perquè «la sentència no és ferma, i fins que no ho sigui no es prendran decisions». Així ho va exposar en un ple ahir a la nit en què es va debatre molt breument una moció de reprovació impulsada per Fem Talamanca, i que no va prosperar perquè només va votar a favor el seu únic regidor, Pierre Astor, davant dels 4 de Junts. Astor va justificar la presentació de la moció «per responsabilitat democràtica» davant la sentència, que condemna Tarín a un any i mig de presó i 9 d?inhabilitació, ia una multa de 12 euros diaris durant 12 mesos. Des d’ERC “no li demanem que deixi l’Ajuntament, però si l’alcaldia”, apuntava ahir Astor, i posava com a referència “altres casos en què ja s’ha fet només per una sospita o per aparèixer en uns papers”. Els fets que s’acusa Tarín es remunten a l’any 2016 quan, segons la sentència, Tarín va permetre l’activitat de l’empresa Ibèrica del Paper Tisú SL en uns terrenys no urbanitzables i d’especial protecció agrícola, per la qual cosa hauria incorregut en un delicte urbanístic dordenació del territori per les seves responsabilitats com a alcalde. Tarín nega que estigui davant d’un cas de corrupció. Recorda que l’Ajuntament es va limitar a donar una llicència d’obra menor a l’empresa per unes obres de reparació i manteniment d’una nau que ja existia, i que així que es va saber que l’empresa havia iniciat una activitat incompatible amb la prevista “es va aturar i es van iniciar els corresponents expedients”. Astor, que ahir va comptar amb el suport de companys comarcals del partit, diu que «estarem expectants».

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here