Sant Joan es dota d´un protocol propi d´actuació davant les violències sexuals en espais públics d´oci

0
83

Imatge general del ple municipal celebrat aquest dijous AJSJV El ple municipal de l’Ajuntament de Sant Joan de Vilatorrada ha aprovat aquest dijous per unanimitat un protocol local d’actuació davant de les violències sexuals en espais públics de lleure. Amb aquesta aprovació, el municipi és un dels primers a la comarca a tenir el propi pla d’intervenció. Cal tenir present que el Consell Comarcal del Bages té el seu propi protocol, al qual s’adhereixen la majoria de municipis de la comarca. Segons la regidora d’Igualtat Elia Tortolero «per a nosaltres era una prioritat poder tenir un protocol que s’ajustés a la realitat del municipi, a les nostres pròpies festes i activitats i que hi tinguessin molt a dir les entitats del poble, ja que treballar en xarxa és l?única opció per abordar les violències sexuals en espais d?oci públic, que és un dels contextos socials en què aquest tipus de violència es manifesta en un alt context i amb una alta impunitat i tolerància». Els objectius del protocol són fer un treball transversal i conjunt per a l’abordatge de les violències sexuals; disposar duna eina coneguda per tots els agents del poble (tècnics, polítics i entitats) per abordar els casos de violència sexual; i incorporar la mirada LGTBI per garantir els drets de lesbianes, gais, bisexuals, transgèneres i intersexuals i per eradicar l’homofòbia, la bifòbia i la transfòbia. L’Ajuntament de Sant Joan de Vilatorrada a través de la regidoria d’Igualtat organitzarà un acte el 25 de novembre, Dia Internacional per a l’Eliminació de la Violència cap a les Dones, al Mas Sant Joan on es farà la presentació del protocol i seguidament n’hi haurà una actuació per part de Nadia Pessarrodona, creada per aquesta ocasió. La Macroenquesta Estatal de Violència davant de la dona assenyala els espais públics, 32,0%; els espais d’oci, 17,8% i el transport públic, 8,0% com el segon, tercer i quart lloc on s’han patit violències sexuals per part de no parelles.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here