Súria instal·la set nous desfibril·ladors al centre urbà i als barris

0
323

Nou desfibril·lador del barri de Salipota | AJUNTAMENT DE SÚRIA L’Ajuntament de Súria ha instal·lat set nous desfibril·ladors externs automàtics (DEA) al centre urbà i als barris de la vila per seguir avançant en l’objectiu d’estendre la protecció davant dels accidents cardiovasculars. Properament es duran a terme sessions formatives obertes sobre el funcionament d’aquests aparells per a entitats i persones de la vila. Aquests nous desfibril·ladors s’afegeixen als tres que fins ara ja estaven operatius al Camp Municipal de Futbol, ​​al Pavelló Municipal d’Esports i al vehicle de la Policia Local. Els criteris que s’han tingut en compte per decidir la ubicació dels nous desfibril·ladors han estat la distància i densitat de població. L’Ajuntament manté l’objectiu de continuar incrementant el nombre d’aparells instal·lats per poder cobrir els diferents barris suriencs. La utilització d’un DEA com a mitjà de primers auxilis en casos d’aturades cardíaques incrementa de manera molt important les possibilitats de supervivència de la persona afectada. Tot i que cada DEA ja disposa d’instruccions per al seu ús, és recomanable comptar amb una formació prèvia sobre el seu funcionament per fer possible una actuació ràpida. Un dels objectius de l‟Ajuntament és oferir i promoure formació sobre l‟ús dels desfibril·ladors per a la major part possible de la població, recolzada pel Centre d‟Atenció Primària (CAP) Goretti Badia. Per aquest motiu, l’Ajuntament ha enviat cartes a les entitats, les associacions de veïns i els centres d’ensenyament per convidar-los a participar en aquestes sessions formatives, que també s’obriran a altres persones interessades. La iniciativa ha estat impulsada per les àrees municipals de Sanitat i Esports, amb la col·laboració de les àrees de Seguretat Ciutadana i de Via Pública.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here