La millora del pati de l’escola bressol d’Avinyó guanya els projectes participatius

0
121

Pati de l’escola bressol d’Avinyó que es reformarà | QUERALT CASALS La remodelació del pati de l’escola bressol L’Estel i la construcció d’una pista pavimentada per a la pràctica esportiva són les dues propostes que han guanyat la tercera edició dels Projectes Participatius d’Avinyó, que han posat a votació un total de vuit propostes , 5 d’entitats i 3 de particulars. Tots dos projectes, que estan dotats amb uns 15.000 euros cadascun, seran una realitat de cara al proper any. La tercera edició dels Projectes Participatius d’Avinyó, que per primera vegada han incorporat la possibilitat de votar en línia amb l’aplicació eAgora, ha comptat amb una participació del 12,4%. Del cens de 1.995 persones de més de 16 anys empadronades al municipi, n’han votat un total de 248, 130 de les quals ho han fet de forma presencial i 118 digitalment. Els projectes es dividien en dos blocs segons els presentessin entitats o particulars i es podien votar com a màxim dues opcions de cada modalitat. Pel que fa a les entitats, la proposta presentada per l’AMPA de l’escola bressol L’Estel, de transformar el pati del centre en un espai educatiu basat en la proposta dels patis naturals, ha estat l’opció que s’ha imposat, amb 93 vots . Segons el projecte presentat, “l´objectiu de la transformació del pati és enriquir les activitats diàries d´aprenentatge, potenciar la curiositat, descobrir les capacitats de cada nen i potenciar la relació entre nens de diferents edats”. Una pista pavimentada Pel que fa als projectes presentats per particulars, l‟opció guanyadora ha estat la construcció d‟una pista pavimentada al‟aire lliure per a la pràctica esportiva, al carrer Sant Joan. Aquest projecte dotarà Avinyó d’una nova pista pavimentada de 19 metres de llargada per 18 metres d’amplada, aproximadament. A l’interior hi haurà marcada mitja pista de bàsquet i una cistella, i la voluntat del nou equipament és que pugui ser utilitzat tant per a la pràctica del bàsquet com per al patí, esport molt en auge aquests darrers temps a Avinyó. En aquest cas, el projecte ha tingut 111 vots. En aquesta edició s’havien presentat 8 propostes, 5 d’entitats i 3 per iniciativa ciutadana particular. La restauració dels gegants vells, l’acondicionament d’un mirador a la riera Gavarresa, la coberta del camp de futbol, ​​l’habilitació de nous espais per a l’aula de música, condicionar un espai Agility i música per a tots eren les altres propostes presentades . Ara, el ple municipal de l’Ajuntament d’Avinyó haurà de ratificar els resultats de la votació i aprovar la dotació pressupostària per tirar endavant els dos projectes guanyadors. Aquesta ha estat la tercera vegada que Avinyó ha votat els projectes participatius. A la primera edició, el projecte guanyador va ser la transformació del pati de l’Institut Escola Barnola i, a la segona, les propostes que es van imposar van ser unes noves passarel·les de la Gavarresa i un parc per a tots, que a tots els caos ja han estat executades .

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here