Santa Maria d’Oló posa en marxa les obres per reformar el Centre Recreatiu

0
11

Santa Maria d’Oló posa en marxa les obres per reformar el Centre Recreatiu Oscar Baiona Santa Maria d’Oló ha començat aquesta tardor les obres al Centre Recreatiu amb l’objectiu de convertir-lo en un espai polivalent que aculli diferents activitats socials i culturals del poble. Es tracta d’un edifici d’estil noucentista de l’any 1940 que acull un antic teatre, actualment en desús per incomplir diferents requeriments normatius. La idea és enderrocar l’estructura, conservant només la façana, per tal de construir-hi un centre d’usos múltiples. Els primers treballs Els treballs de rehabilitació són a càrrec de l’empresa constructora Solid Building i tenen un termini d’execució d’un any. “La primera actuació s´ha centrat en el buidatge de l´interior de l´edifici”, explica l´alcalde de Santa Maria d´Oló, Xavier Baraut. També s’intervé en la retirada de la coberta, de bigues de fusta, i amb planxes de fibrociment. La manca d´aïllament d´aquest material, la humitat de les parets de la zona dels camerinos o la inadequació de l´accés per a persones amb mobilitat reduïda són algunes de les mancances que presentava l´edifici, de titularitat pública, i el pel que ja fa temps que es va començar a plantejar ia dissenyar-ne la remodelació. Davant l’incompliment de diversos requeriments normatius, el centre va deixar d’acollir representacions teatrals el 2015, «i durant aquests últims temps només se celebraven activitats de petit format, com ara balls de saló», apunta l’alcalde , Xavier Baraut. Un nucli d’entitats Amb l’objectiu de no desaprofitar un edifici inclòs a l’Inventari del Patrimoni Arquitectònic de Catalunya, el consistori va començar a plantejar-ne els possibles usos. «La proposta de conservar la configuració de teatre es va desestimar perquè suposava un alt cost, i més tenint en compte que l?Espai Hemalosa disposa d?un gran auditori que acull tota mena d?actuacions», afirma l?alcalde. En aquest sentit, el govern local va considerar que l’equipament podria convertir-se en un nucli on confluïssin les entitats del poble, «ja que el Centre Recreatiu es troba a l’Avinguda Manuel López, una zona molt ben comunicada dins del municipi de Santa Maria d’Oló », posa en relleu Baraut. Actualment, l’edifici té una planta baixa on s’ubiquen el vestíbul, la platea i l’escenari, així com un espai de bar i taquilla. A la primera planta hi ha l’amfiteatre, la sala de l’antic projector de cinema i un espai destinat a magatzem. “La reforma de l’edifici serà integral amb l’objectiu de crear dues plantes compartimentades a diverses sales, amb una terrassa a la primera planta integrada a l’estructura”, detalla l’alcalde. Diversos usos D’aquesta manera, la planta baixa tindrà un despatx, tres sales i un espai polivalent que serviran per acollir l’activitat de l’escola de música. A la mateixa planta s’ubicaran dues sales de reunions per a les entitats del municipi. Al pis superior hi haurà un espai pels estudis de ràdio, que tindran una càmera per als enregistraments, un espai reservat al tècnic i una sala d’espera per als convidats. La primera planta també disposarà d’una zona de reunió per als monitors del cau del poble i dues sales polivalents perquè els nens puguin jugar, que tindran accés al terrat. Un dels motius que impulsa el consistori a tirar endavant les reformes és conservar un espai amb interès artístic. La façana, un dels elements més característics de ledifici, es conservarà. De la mateixa manera, es restaurarà el paviment hidràulic de la planta baixa i es guardarà com a record l’antic projector de cinema a una sala del centre. El cost total de lobra és de 785.500 euros. Una part del finançament del projecte forma part duna subvenció de 370.000 euros concedida a través del Pla Únic dObres i Serveis corresponent al període 2020-2024. A més, s’hi destinen també 330.000 euros procedents de la Diputació de Barcelona. La resta del pressupost ho aporta l’Ajuntament de Santa Maria d’Oló.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here