Barri Antic i Plaça de Catalunya lideren la pujada de nous casos de còvid a la Catalunya Central

0
168

Una professional sanitària prepara material per fer PCR a Manresa, en una foto d’arxiu Arxiu/Oscar Bayona No és una situació alarmant, però sí un toc d’atenció i caldrà estar atents a com evoluciona la situació els propers dies i setmanes. Els casos de còvid-19 tornen a repuntar a la Catalunya Central, especialment a dues àrees de Manresa: el Barri Antic i la Plaça de Catalunya. Segons l’informe diari que difon l’Agència de Qualitat i Avaluació Sanitàries de Catalunya, a tot l’Àrea Assistencial del Bages i el Solsonès (que també inclou el Moianès), en els darrers set dies s’han detectat 128 nous casos de coronavirus, mentre que en els set dies anteriors van ser 65. L’àrea bàsica amb un creixement més rellevant ha estat la del Barri Antic de Manresa, on els nous positius han passat de 3 a 21. Darrere seu hi ha l’àrea bàsica de Plaça de Catalunya, on han passat de 8 a 20. Al sector de les Bases s’han detectat 8 casos en set dies (en l’anterior període van ser 3) i al de la Sagrada Família, 14 (al registre previ eren 9. El risc de rebrot és aquest dilluns de 301 punts a la capital del Bages, mentre que dilluns passat era de 58, i la velocitat de contagi del virus (Rt), s’ha disparat fins al 3 (cada malalt transmet la malaltia a tres persones més, de mitjana ) Ambdues dades són molt superiors a les globals de Catalunya, que avui té un risc de rebrot de 130 i una Rt de 1,54. A l’àrea bàsica d’Artés, els casos han passat d’1 a 5; a la de Moià, d’1 a 4; a la de Navàs-Balsareny, de 5 a 7; a de Sallent, d’1 a 3; la de Navarcles-Sant Fruitós, de 9 a 14; la de Sant Vicenç de Castellet, de 4 a 13; ia les de Súria i del Solsonès, de 0 a 2. En canvi, hi ha tres àrees bàsiques on el virus va a la baixa. Són la de Cardona (de 8 a 7 casos), la de Montserrat (de 6 a 4) i la de Sant Joan de Vilatorrada (de 7 a 4). També segons Salut, hi torna a haver un degoteig de víctimes mortals causades pel virus. Des de l’1 d’octubre, al Bages, el Solsonès i el Moianès n’hi ha hagut tres, l’última el 9 de novembre. A les residències, la darrera mort registrada per còvid és del 9 d’agost. Berga Centre torna a tenir positius A l’Àrea de Gestió Assistencial del Berguedà els casos també van a dalt, encara que en xifres petites. En els darrers set dies s’han detectat 13 nous positius, 7 més que els set dies previs. A l’àrea bàsica Berga Centre no n’hi havia cap i ara 7; ia la del Baix Berguedà, 2 i ara 4. Per contra, a l’àrea bàsica de l’Alt Berguedà, els nous positius s’han reduït de 4 a 2 en una setmana. El risc de rebrot del berguedà és aquest dilluns de 109 punts, més del doble del de dilluns passat (43) i la velocitat de contagi és de 2,20. Pel que fa a les residències, segons Salut, no s’hi ha detectat cap positiu des del 29 de setembre. A Anoia, els casos pugen a Vilanova del Camí A l’Àrea de Gestió Assistencial d’Anoia, els nous casos han passat de 58 a 78 en una setmana. El creixement més gran s’ha detectat a l’àrea bàsica de Vilanova del Camí (d’1 a 14 casos). A Igualada ciutat, a l’àrea Igualada 1 ha registrat 22 nous positius els últims set dies (l’anterior registre era de 12), mentre que a la d’Igualada 2 han baixat de 33 a 19.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here