Santpedor tindrà llest l’edifici de l’escola la Serreta el proper estiu

0
127

Estat actual de les obres del nou edifici de l’escola la Serreta de Santpedor | MIREIA ARSO L?escola la Serreta de Santpedor, que funciona en barracons des de la seva creació, disposarà aquest mateix estiu de l?edifici definitiu que espera. Així ho ha confirmat aquest diari el departament d’Educació, que preveu acabar l’obra a finals del curs 2021-2022, si bé no ha concretat quan es podria posar en servei. Els treballs van començar ja fa pràcticament un any en uns terrenys del carrer Prat de la Riba en confluència amb el carrer Pau Casals, molt a prop dels actuals cargols, que l’Ajuntament va cedir al seu dia a la Generalitat. En aquest temps, s’han executat els fonaments, i ja s’ha fet tota l’estructura i les cobertes del futur aulari i els vestidors corresponents. Ara les obres es concentren als tancaments de façana, als paviments i als tancaments interiors, i finalment es construirà el gimnàs, en paral·lel a la terminació de les instal·lacions, l’aulari i els vestuaris, a les tasques de fusteria, i al tancament perimetral del pati. Un cop acabat, caldrà fer tot el trasllat de mobiliari i del material de les actuals cargols al nou edifici, amb la idea de posar-ho en servei tot sencer i ja es puguin desmantellar els barracons. Per part seua, l’Ajuntament ja ha iniciat la tramitació per a les obres d’urbanització que hi ha pendents en la prolongació del carrer Pau Casals, i que preveu executar a principis d’any. Un cop construït el futur equipament es mantindrà amb una sola línia educativa. Serà un edifici de 2.320 metres quadrats i amb capacitat per a uns 225 alumnes distribuïts bàsicament en un espai de planta baixa més un pis, tot i que tindrà fins a tres nivells en alguns punts per adequar-se al terreny. Leducació infantil disposarà de tres aules, serveis, aula de psicomotricitat, tutoria i magatzem. A primària hi haurà 10 aules (les dels 6 cursos i les de desdoblament, reforç, una específica i una informàtica), a banda de cuina, magatzem, lavabos i les zones comunes (amb un espai polivalent amb vestidors, magatzem i un escenari). També hi haurà una àrea dadministració, consergeria i per a lAMPA.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here