Una bagenca ven alarmes per evitar agressions i robatoris al carrer

0
122

La impulsora de Safetik, Judit Garroset, amb una alarma a les mans Andrea Izquierdo «Anar sola pel carrer em va començar a provocar una certa por i vaig sentir la necessitat de comprar-me una alarma en forma de clauer que em servís de defensa personal . Com que vaig veure que triomfava entre les meves amigues, vaig decidir vendre-les jo». Aquest va ser el primer contacte de la Sant Vicentina Judit Garroset amb l’alarma dissuasòria, i el que el va fer convèncer per obrir una botiga a Internet, The Safetik. La bagenca va obrir aquest mes de setembre una web especialitzada en la venda de productes de seguretat, i hi ven aquests clauers, a part d’altres objectes de defensa personal. Per a Garroset, aporten tranquil·litat a qui les porta a sobre. El soroll que emet arriba als 130 decibels, cosa que «és equiparable al so que fa un avió en enlairar-se», explica la jove de Sant Vicenç de Castellet. La creadora de The Safetik mostra el seu funcionament en un vídeo publicat a Instagram. El perfil de persones que compren les alarmes són, en general, dones. «Moltes de les meves clientes temen anar soles pel carrer, sobretot si és fosc i no és una zona gaire transitada», assegura. Tot i l’èxit entre les dones, Garroset destaca que l’ha sorprès el volum d’homes que li han comprat els productes. “Hi ha més interessats en elements de defensa personal dels que preveia”, recalca. Alertar en cas de perill L’objectiu de l’alarma que comercialitza The Safetik és ajudar persones en situació de perill, ja que permet cridar l’atenció de qualsevol que hi hagi al voltant. De fet, un clauer com els que comercialitza Garroset va fer fugir un home que assetjava una noia a Saragossa a l’octubre. Episodis com el de la inseguretat a Manresa o la recent violació a una menor a Igualada, impacten en el seu negoci. “M’he trobat més d’una vegada que l’endemà d’aparèixer als mitjans de comunicació una agressió o un robatori, la demanda dels meus productes s’incrementava”, explica la creadora de The Safetik. A banda de les alarmes en forma de clauer, la jove també ven palletes i tapes reutilitzables per a gots. Aquest darrer element, per la bagenca, està pensat per ser utilitzat a l’oci nocturn i la seva finalitat és evitar l’abocament de qualsevol tipus de substància tòxica a la beguda. «Jo sempre he vigilat el meu got quan he anat a bars o discoteques, crec que és clau», comenta. Diversos models d’alarmes i la tapa per a begudes Andrea Izquierdo Una alternativa al gas pebre La impulsora de The Safetik creu que els seus productes són una bona alternativa al popular gas pebre. Aquest és un dels elements de defensa davant de robatoris o agressions més habituals a Espanya, però no tots són aptes. El Butlletí Oficial de l’Estat (BOE) especifica que només es permet la tinença dels models aprovats pel Ministeri de Sanitat, que, en total, són 12. La bagenca comenta que el gas pebre no convenç tothom. «Diverses clientes m’han comentat que han descartat aquest esprai per por que l’agressor s’ho prengui de les mans i l’acabin fent servir per atacar-les», explica. Garroset, que tot just comença la seva trajectòria al sector, lamenta que aquesta classe d’objectes s’hagin de posar a la venda. «Caldria posar en marxa mesures que protegeixin les persones. No hauria de ser necessari que la gent compri elements de defensa personal», assegura.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here