La borsa de vivenda de Cardona capta una quarantena de pisos per al lloguer

0
70

Presentació de la web d’habitatge a Cardona, el març passat | ARXIU/AJ.CARDONA L’Ajuntament de Cardona ha aconseguit mobilitzar més d’una quarantena d’habitatges particulars que estaven fora del mercat perquè estiguin disponibles a la borsa de lloguer, un servei que es proporciona des de l’Oficina Local d’Habitatge i que va començar a activar-se abans de la pandèmia. De fet, pràcticament la meitat d’aquests immobles, una vintena, s’han captat entre el gener i l’octubre d’aquest any i, segons han concretat fonts del consistori, actualment compta amb una cartera total de 42 vivendes. D‟altra banda, s‟han realitzat una desena de nous contractes d‟arrendament amb 32 contractes d‟arrendament vigents. Mitjançant aquesta Oficina Local d’Habitatge el que fa l’Ajuntament de Cardona és, per una banda, ajudar tots aquells cardonins que busquen pis a trobar-los a un preu adequat i, per altra banda, oferir cobertura legal als propietaris perquè no tinguin recels per posar el pis dins del mercat del lloguer. Aquest servei té una bossa de lloguer amb què pretén assolir un doble objectiu: donar sortida als pisos buits del municipi, sobretot al nucli antic ia la Coromina, i aconseguir així una oferta nombrosa i assequible perquè els joves disposin de habitatge per quedar-se a Cardona i, alhora, captar famílies que ajudin a redreçar una dinàmica poblacional que des de fa anys va a la baixa. Per això, l’Oficina Local d’Habitatge ha concedit 16 noves ajudes de lloguer, amb imports que oscil·len entre els 800 i els 1.200 euros, en funció de la ubicació de l’habitatge. Dins d’aquest objectiu, el mes d’abril passat també es va impulsar la campanya Una nova vida, per cridar a viure i treballar al municipi. En aquest context, segons les mateixes fonts, s’ha realitzat assessorament a una trentena de persones interessades a anar a viure a Cardona, dels quals s’han formalitzat cinc contractes d’arrendament. L’alcalde, Ferran Estruch, valora que «tot i que encara hi ha molta feina per fer, ens situem en bones dades per consolidar i millorar l’oferta d’habitatge al municipi».

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here