Més de 700 alumnes del Bages i el Moianès participen als Projectes Compartits sobre residus

0
247

Trobada inicial de coordinació amb el professorat CONSORCI DEL BAGES Gairebé 730 alumnes de dos instituts i setze escoles de primària del Bages i el Moianès participen aquest any als Projectes Compartits sobre residus que organitza el Consorci del Bages per a la gestió de residus conjuntament amb el Camp d’aprenentatge del Bages. Durant tot el curs, els centres inscrits treballaran de forma transversal sobre els residus i participaran en visites al Parc del Secà, al Parc ambiental ia deixalleries i realitzaran tallers sobre propietats dels materials, les 3R i reciclar oli fent sabó. Durant el primer trimestre del curs es fa una trobada de coordinació amb tot el professorat dels centres que hi participen i es decideix una acció inicial que motivi l’alumnat a fer-se preguntes, a indagar sobre recursos i residus i que dóna peu a començar les activitats amb els centres educatius, que es fan durant el segon trimestre. Per finalitzar els projectes compartits es realitza un acte de cloenda amb l’alumnat i una avaluació i valoració del desenvolupament dels projectes. En el cas dels instituts es treballen projectes més concrets: 60 alumnes de 2n d’ESO de l’Institut Navarcles investigaran sobre la degradació dels plàstics, projecte que es fa per tercer any consecutiu; i 150 alumnes de 2n d’ESO de l’Institut Lluís de Peguera, on es consolida la prova pilot que es va realitzar el passat any, treballaran sobre Manresa, un ecosistema en equilibri? per analitzar paràmetres com l’energia, la mobilitat, el consum, els residus, l’aigua i la biodiversitat a la ciutat. Pel que fa a aquest projecte, des del Camp d’Aprenentatge del Bages es va posar en marxa un grup de treball amb la idea de poder oferir, més endavant, els Projectes Compartits a més centres de secundària de la comarca.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here