Premien la promoció de l’esport d’escoles de Sallent, Cardona i Sant Fruitós

0
322

Els Premis del Pla Català d’Esport a l’Escola (PCEE) que s’han lliurat aquest dijous a la tarda han distingit la prova feta a la promoció de l’activitat esportiva a l’Escola Torres Amat, de Sallent, a la categoria de centres de primària , la tasca de l’Associació Esportiva Escolar Paidos, de Sant Fruitós de Bages, a la categoria d’associacions esportives, i com a projecte dinamitzador el que es duu a terme a Cardona. “Triatló a Cardona”, impulsat per Biel Badia, Pau Barrera, Abril Cabanas, Rosa Garriga, i Anna Ruiz. La secretària general de l’Esport i de l’Activitat Física, Anna Caula, ha presidit avui el lliurament de la segona edició dels Premis del Pla Català d’Esport a l’Escola (PCEE) Uns reconeixements que aquesta tarda han guardonat a l’INEFC Barcelona 23 centres educatius, entitats i persones vinculades al foment de l’esport escolar al país per la tasca i el compromís amb la promoció de l’esport i la activitat física entre els nens i adolescents del país Els Premis PCEE són un reconeixement a aquelles entitats i persones que, tant a través de la seva acció directa com també a la seva influència o suport, treballen per transformar positivament la realitat social dels nens i adolescents catalans mitjançant l’esport i/o l’activitat física a l’entorn escolar. L’Agrupació d’Associacions Esportives Escolars de Catalunya, amb el suport i la col·laboració de la Secreta ria General de l’Esport i de l’Activitat Física (SGEAF), ha impulsat per segona vegada aquest acte, durant el qual s’han lliurat premis a entitats esportives sense ànim de lucre, centres educatius i persones físiques de tot el territori català. Durant la seva intervenció, Anna Caula ha subratllat el paper del Pla Català d’Esport a l’Escola, impulsat per la SGEAF i el Departament d’Educació des de fa 16 anys, a la “construcció d’una societat millor i més rica”, i ha destacat que amb l’esport escolar “comença tot”. L’esport aporta cohesió social i valors, construeix l’individu i fa comunitat. L?educació 360 també passa per l?esport”, ha afegit. Per a la secretària general de l’Esport i de l’Activitat Física, valors com “el sacrifici, el treball en equip o saber guanyar i perdre defineixen la personalitat de la persona i li aporten eines per encarar el futur”. Finalment, ha recalcat l’èxit del PCEE durant més d’una dècada, fruit d’un “viatge compartit” entre tots els agents que ho fan possible, i ha mostrat el desig que augmenti la participació de les noies al programa (fregant el 50%), a les quals ha animat a ser “valents, a trencar estereotips, perquè podeu jugar qualsevol rol al món de l’esport”. A l’acte, també hi han participat Aleix Villatoro, director del Consell Català de l’Esport; Marcelina Bosch, subdirectora general de Suport i Atenció a la Comunitat Educativa del Departament dEducació; Pere Sust, president de l´Agrupació d´Associacions Esportives Escolars de Catalunya; Jaume Domingo, president de la Unió de Consells Esportius de Catalunya (UCEC); Joan Plana, president de l´Associació de Joves Dirigents Catalans (Jo-DiC), i Eduard Inglés, director de l´INEFC Catalunya. Pere Sust ha destacat que l’esport “és formació, valors, treball en equip, victòries i derrotes, i esperit de superació” i que “intentar fer-ho tan bé com sigui possible és un ensenyament per a la vida”. El Pla Català dEsport a lEscola (PCEE) pretén posar a labast de tot lalumnat de primària i secundària català la pràctica dactivitats físiques i esportives, i aprofitar el gran potencial daquestes activitats per contribuir a la formació personal i cívica dels nostres nens i adolescents. El programa fa una incidència especial en el col·lectiu de noies i vol potenciar la funció integradora i de cohesió social de l’esport escolar, facilitant l’accés de tots els nens i nenes a la pràctica esportiva escolar, especialment els nouvinguts. Llista de premis Els guardons que s’han lliurat avui, a les respectives categories, han estat els següents: Premis a la trajectòria del curs Centre de primària: Escola Torres Amat, de Sallent (Bages), i Escola Manuel Ortiz i Castelló, de Juneda (Garrigues) Centre de secundària: Institut Manuel Blancafort, de la Garriga (Vallès Oriental), i Institut Banús, de Cerdanyola (Vallès Occidental Sud) Secció Esportiva Escolar d’AMPA: SEE de l’AFA Escola Eduard Marquina, de Barcelona ( Consell de l’Esport) Escolar de Barcelona), i SEE de l’AFA Escola Santa Maria de Gardeny, de Lleida (Segrià) Associació Esportiva Escolar: AEE Institut Blancafort, de la Garriga (Vallès Oriental), i AEE Paidos, de Sant Fruitós de Bages (Bages) Coordinador /a de primària: Eduard Arjona, de la ZER Montsec (Noguera), i Maribel Solé, del Col·legi El Carme de Mollerussa (Pla d’Urgell) Coordinador/a de secundària: Francisco León, de l’Institut Manuel Sales d’Ulldecona (Montsià) , i Joaquim Talarn, de l’I nstituto Cristóbal D espuig de Tortosa (Baix Ebre) Dinamitzador/a del PCEE: Carlos Miguel, de l’Institut Manuel Sales d’Ulldecona (Montsià); Raphael Acuña, de l’Institut Manuel Sales d’Ulldecona (Montsià); Jofre Garcia, de l’Institut El Palau de Sant Andreu de la Barca (Baix Llobregat), i Olga Ripoll, de l’Institut Torreforta de Tarragona (Tarragonès) Consell esportiu: Consell Esportiu del Pallars Sobirà i Consell Esportiu del Vallès Occidental Terrassa Premis a projectes singulars Projecte de primària: Projecte “Salut i Alegria”, de la secció esportiva escolar d’AMPA de l’Escola El Garrofer de Viladecans (Baix Llobregat) Projecte de secundària: Projecte “Un projecte esportiu i educatiu”, de l’Institut Roseta Mauri de Reus (Baix Camp ) Projecte de dinamitzadors/es del PCEE: Projecte “Triatló a Cardona”, de Biel Badia, Pau Barrera, Abril Cabanas, Rosa Garriga, i Anna Ruiz (Bages) Projecte de Consell Esportiu: Projecte “ Campus Esportiu Juga Verd Play al Baix Llobregat”, del Consell Esportiu del Baix Llobregat Menció especial al projecte “De Mataró a Tòquio”, del Consell Esportiu del Maresme. Els tres projectes guardonats L’Escola Torres Amat, de Sallent (Bages) ha participat als Premis des del 2010. La Torres Amat és un centre públic d’Infantil i Primària. En aquesta dècada sempre ha treballat amb la mateixa coordinadora, Montserrat Corominas. El centre destaca per una alta participació del seu alumnat a les activitats esportives organitzades per l’Ajuntament. A banda, anualment també realitza al centre les següents activitats extraescolars: iniciació esportiva, futbol sala, patinatge, bàsquet, atletisme, activitats a la natura i un campus d’estiu. L’AEE Paidos de Sant Fruitós del Bages, que pertany a l’escola privada Paidos, que compta amb alumnat d’educació infantil, primària i secundària, va iniciar la seva trajectòria el 2007 amb el lideratge i dedicació de Jaume Ambrós durant 10 anys i en fa set amb d’Ivet Estany. La dinamització de l‟associació esportiva sempre ha estat molt ben valorada en aconseguir un alt grau de promoció d‟activitats amb uns índexs molt alts de participació. Durant el curs 2020-21, malgrat les dificultats per a la pandèmia, s’han realitzat activitats de 8 modalitats esportives (iniciació esportiva, pàdel, diver run, ball esportiu, bàsquet, futbol, ​​tennis de taula i voleibol. A més, des de l’AEE s’ha apostat per la formació de l’alumnat als cursos de CIATE i actualment té 22 alumnes (12 nois i 10 noies) que participen activament en la dinàmica de l’AEE i el Projecte de dinamitzadors Triatló a Cardona, de Biel Badia, Pau Barrera, Abril Cabanas, Rosa Garriga, i Anna Ruiz, està creat pels alumnes del curs CIATE de Gestió del Centre Educatiu Vedruna Carme, té com a objectiu fomentar aquesta modalitat entre els joves del Bages, atreure turisme a Cardona a partir de els diferents esports i aconseguir un hàbit saludable per part de la població.A partir daquest projecte també donen a conèixer diferents llocs de Cardona que normalment no es visiten.La iniciativa va destinada a tota la població, però so ment a l’escolar, per tal que dinamitzador s prenguin el lideratge d’un esdeveniment esportiu.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here