Sant Fruitós organitza el primer mercat nadalenc amb una vintena de parades

0
119

Presentació del primer mercat de Nadal de Sant Fruitós de Bages Queralt Casals Inspirat en la tradició nadalenca dels països centreeuropeus, Sant Fruitós de Bages acollirà els caps de setmana de l’11 i 12 i 19 i 20 de desembre el seu primer mercat de Nadal. Una vintena de parades de fusta dissenyades per a l’ocasió ompliran el Cobert de la Màquina de Batre de comerç local, artesania i propostes d’esbarjo, en una iniciativa conjunta de l’Ajuntament i l’associació de comerciants del municipi. Comerç local, productes artesans, gastronomia, música, actes tradicionals i propostes nadalenques portaran a Sant Fruitós l’ambient dels mercats tradicionals de Nadal. Un majestuós arbre lluirà al mig del Cobert i els seus voltants esdevindrà un escenari on, durant els quatre dies del mercat, es faran diferents propostes de la mà d’entitats locals, com ara tallers infantils, danses, música o concerts. El mercat va ser una iniciativa dels comerciants del poble que va ser presa per l’Ajuntament i, de manera conjunta, han dissenyat un mercat que neix per oferir una proposta de comerç de proximitat de qualitat durant les festes nadalenques, tant per a veïns i veïnes del municipi , com pels visitants de la resta de la comarca. Segons el president de l’Associació de Comerciants, Sant Fruitós Comerç Activ, Jaume Plans, la creació del mercat «és una oportunitat molt gran per al poble per poder atreure visitants, ja que fins ara a la zona no hi havia cap mercat de Nadal i la gent marxava fora». Per la seva banda, el regidor de Promoció Econòmica, Felip Echarri, ha destacat durant la presentació de la iniciativa que, a més de promocionar l’activitat comercial, «és una forma de potenciar aquest primer Nadal després de la pandèmia i treure la gent a la carrer per gaudir d?aquest ambient» i viure uns dies «de retrobament i celebració». A banda de comprar productes del comerç local i d’artesania, els visitants del primer mercat de Nadal de Sant Fruitós podran gaudir de diferents propostes gastronòmiques com vi calent, xocolata calenta o creps. Els més petits tindran també l’oportunitat de lliurar les cartes al patge reial, que també visitarà l’espai durant aquests dies.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here