Sant Vicenç acull la quarta Jornada d’Infància i Adolescència en Risc Social al Bages

0
119

Un moment de la jornada celebrada a Sant Vicenç CCBAGES El Consell Comarcal del Bages va atendre l?any passat un total de 421 nens i adolescents en risc social a través dels tretze centres oberts i aules socioeducatives que gestiona. La xifra és superior a la de nens i adolescents atesos l’any 2019 que va ser de 374. És una de les dades que s’han posat sobre la taula aquest divendres a la quarta Jornada d’Infància i Adolescència en Risc Social a Bages, organitzada per el Consell i lAjuntament de Sant Vicenç de Castellet, on va tenir lloc. La trobada va ser l?escenari d?unes sessions de debat i treball que han comptat amb la presència d?un centenar de professionals del territori que intervenen d?una manera o altra en els infants i adolescents en risc social. Des de fa cinc anys, l’Àrea de Serveis Socials Bàsics, Dones i Polítiques d’Igualtat del Consell Comarcal del Bages treballa perquè nens i adolescents adquireixin més socialització, sentit de la responsabilitat i cura d’un mateix i envers els altres i en reforcin l’autoestima a través de la programació dactivitats lúdiques. Es proposen activitats de lleure de qualitat i permet treballar valors inclusius i fomentar espais de socialització. Aquesta oferta va ser especialment valorada l’any passat, coincidint amb la situació de pandèmia, en què després del confinament es van atendre més de 300 nens i adolescents i es va donar resposta a una necessitat de tornar a programar lleure de qualitat. La consellera de l’Àrea de Serveis Socials Bàsics, Dones i Polítiques d’Igualtat, Àdria Mazcuñán, ha posat en valor un projecte on “la resposta dels infants i adolescents és molt positiva, així com la valoració que fan les educadores socials”. A través del programa s’ofereixen sessions de percussió corporal, iniciació al ioga i tècniques de relaxació, dansa, cant, teatre social, jocs tradicionals i orientació a la natura, entre d’altres. Mazcuñán també ha posat en valor la jornada d’avui que “ajuda a fer visible la gran feina que fan els i les professionals de serveis socials de la comarca”. L’alcaldessa de Sant Vicenç de Castellet, Adriana Delgado, ha valorat “poder organitzar la jornada al nostre municipi i ajudar a posar el focus amb els nens quan pensem en les seves polítiques”. Informe sobre els drets dels infants En el marc de la jornada, s’ha fet conèixer l’informe sobre els drets del nen corresponent a l’any passat que elabora el Síndic de Greuges de Catalunya. L’adjunta per a la defensa dels drets dels infants i adolescents del Síndic de Greuges de Catalunya, Maria Jesús Larios. El document assenyala que la situació de pandèmia ha augmentat el risc de pobresa i ha afectat la salut mental dels nens, mentre que Larios ha demanat que “cal garantir una renda per als nens i protegir-los de situacions extremes com són els desnonaments” .

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here