Mura garanteix la preservació de la cova i l’adequa per fer visites

0
152

La cavitat té un recorregut aproximat de 150 metres i consta de tres espais delimitats | ALEX GUERRERO El parc natural de Sant Llorenç del Munt i l’Obac torna a tenir visitable un dels seus atractius paisatgístics i geològics: la cova de Mura, inclosa al Geoparc de la Catalunya Central. La Diputació de Barcelona va inaugurar oficialment ahir les obres que ha realitzat a la cavitat i que han permès adequar l’espai per fer visites guiades, preservant-ne la fauna i els elements geològics. Des de la reobertura, el mes de juny passat, ja han passat prop de 500 persones. Recorregut a peu fins a accedir a la cova | ALEX GUERRERO La intervenció que s’ha fet a la cova ha tingut el repte de compatibilitzar la conservació amb l’ús de l’espai. Els treballs s’han centrat a adequar un itinerari per a la visita amb una passarel·la de fusta, esglaons de pedra natural, una escala metàl·lica i cordes, a més d’un sistema d’il·luminació d’acord amb un pla de seguretat. Segons el director del Parc Natural de Sant Llorenç del Munt i Obac, Ángel Miño, l’objectiu de la intervenció ha estat «fer la visita més segura pels usuaris fent una sensació més d’exploració que de museu, per mantenir l’esperit de descoberta» . Presentació dels treballs, ahir a Mura | ALEX GUERRERO La cova de Mura, amb un recorregut aproximat de 150 metres, consta de tres espais delimitats: la cambra del Vestíbul, la de l’Enfonsament i el corredor de les Flors que els uneix. El mineral més singular de la cavitat és l’aragonita i s’hi poden veure formacions d’estalactites, estalagmites, columnes i colades. La intervenció també ha tingut en compte la protecció de la fauna de la cova: el ratpenat de ferradura gruixut i el mediterrani i el coleòpter, un petit escarabat. Les visites a la cova, que ha estat tancada durant un llarg període, es poden fer acompanyades per un guia, amb grups d’un màxim de 15 persones. S’hi accedeix a través d’un recorregut a peu des del nucli urbà, d’uns 45 minuts de durada, durant el qual el guia dóna a conèixer diferents aspectes sobre la història de Mura, el paisatge, la vegetació i el context geològic en el marc del Parc Natural de Sant Llorenç del Munt i l’Obac, on està ubicada la cavitat. El diputat de Mobilitat, Espais Naturals i Prevenció d’Incendis Forestals de la Diputació de Barcelona, ​​Josep Tarín, destacava ahir durant la inauguració de l’espai que la millora de la cova ha aconseguit “un equilibri entre l’ús públic i la conservació” i va celebrar que s?hagi fet realitat «una llarga reivindicació del poble de Mura». Per part seva, l’alcaldessa de la població, Montserrat Playà, titllava la cova de «lloc màgic» i va assegurar que amb la seva recuperació «podem gaudir d’un altre espai que completarà les altres coves que hi ha al Bages i d’un reclam turístic del municipi ». Les visites guiades a la cova de Mura es poden fer els dissabtes, diumenges i festius a 3/4 de 11 del matí, amb reserva prèvia. El punt de sortida és el Centre dInformació de Mura. Des de la reobertura, al juny, han passat 466 persones, 165 d’elles aquest darrer mes d’octubre.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here