Els centres oberts del Bages van atendre l’any passat 421 nens i adolescents

0
77

asdasdasdasdasdasdasdasdasdalskdassdasdasdadas | SIGNATURA FOTÒGRAF El Consell Comarcal del Bages va atendre l’any passat un total de 421 nens i adolescents en risc social a través dels tretze centres oberts i aules socioeducatives que gestiona. La xifra és superior a la de nens i adolescents atesos l’any 2019, que va ser de 374. És una de les dades que es va posar sobre la taula a la quarta Jornada d’Infància i Adolescència en Risc Social al Bages, organitzada pel Consell il´Ajuntament de Sant Vicenç de Castellet, on va tenir lloc. La trobada va ser l’escenari d’unes sessions de debat i treball a què van assistir un centenar de professionals del territori que intervenen d’una manera o altra en els infants i els adolescents en risc social. Des de fa cinc anys, l’Àrea de Serveis Socials Bàsics, Dones i Polítiques d’Igualtat del Consell Comarcal del Bages treballa perquè nens i adolescents adquireixin més socialització, sentit de la responsabilitat i cura d’un mateix i envers els altres i en reforcin l’autoestima a través de la programació dactivitats lúdiques. Es proposen activitats de lleure de qualitat i es treballen valors inclusius i es fomenten espais de socialització. Aquesta oferta va ser especialment valorada l’any passat, coincidint amb la situació de pandèmia, en què després del confinament es van atendre més de 300 nens i adolescents i es va donar resposta a una necessitat de tornar a programar lleure de qualitat. La consellera de l’Àrea de Serveis Socials Bàsics, Dones i Polítiques d’Igualtat, Àdria Mazcuñán, destacava un projecte en què «la resposta dels nens i els adolescents és molt positiva, així com la valoració que fan les educadores socials». A través del programa s’ofereixen sessions de percussió corporal, iniciació al ioga i tècniques de relaxació, dansa, cant, teatre social, jocs tradicionals i orientació a la natura, entre d’altres. Mazcuñán també va valorar la jornada celebrada, «perquè ajuda a fer visible la gran feina que fan els professionals de serveis socials de la comarca». L’alcaldessa de Sant Vicenç de Castellet, Adriana Delgado, va destacar el fet de «poder organitzar la jornada al nostre municipi i ajudar a posar el focus als nens quan pensem en les seves polítiques».

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here