La campanya del 25N al Bages posa l’accent en la perillositat de les relacions tòxiques

0
311

Presentació de la campanya del Consell Comarcal per reivindicar l’eliminació de la violència contra les dones Queralt Casals «L’amor no t’ha de prendre la vida» és el lema de la campanya del Consell Comarcal del Bages amb motiu de la jornada del 25 de novembre. La iniciativa difondrà 15.000 cors en format de clauer, 15.000 globus i uns 400 cartells a tot el territori. La campanya per reivindicar l’eliminació de la violència contra les dones vol afavorir el debat i la reflexió al voltant de les relacions tòxiques plantejant aspectes com què és l’amor, què vol dir amor romàntic, la posada en valor de les relacions sanes i la perillositat de les que són tòxiques i la importància de l’autoestima, entre d’altres. La consellera de l’Àrea de Serveis Socials Bàsics, Dones i Polítiques d’Igualtat del Consell Comarcal del Bages, Àdria Mazcuñán, ha explicat aquest matí, en el marc de la presentació de la campanya, que «preferiríem no haver de commemorar aquell dia, però la realitat és tossuda i cal continuar sensibilitzant el conjunt de la ciutadania». La consellera ha afegit que “és més necessari que mai que les dones s’apoderin i siguin valents i que els homes s’afegeixin a les campanyes de sensibilització”. El Servei d’Informació i Atenció a les Dones (SIAD) del Consell Comarcal del Bages ha atès des de principis d’any un total de 276 dones, 64 per qüestions relacionades amb la violència masclista. Des de començament d’any han estat assassinades dotze dones a Catalunya, dues al Bages. Acció reivindicativa El material de la campanya es distribuirà als tallers i activitats programades en què es promouran espais de debat i suport. Coincidint amb la jornada del 25 de novembre, aquest dijous, els treballadors i les treballadores del Consell Comarcal del Bages participaran d’una acció reivindicativa a la Plaça Valldaura de Manresa que simbolitzarà el compromís per treballar per la igualtat i l’eradicació de la violència contra les dones.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here