El Bages registra un repunt de positius de còvid a les aules, però es mantenen continguts

0
154

Entrada a una escola a l’inici del curs actual ARXIU/AM Els centres educatius de la Regió Central mantenen encara, excepte comptades excepcions, un nivell baix d’incidència de la covid, encara que, com el context general, registra un lleuger repunt en relació amb el inici de mes, quan es va produir un índex zero de grups confinats. Tot i això, també cal tenir present que els nous criteris de confinament de les aules, molt menys estrictes que el curs passat, fan que el nombre de grups en quarantena es mantingui molt baix, però que contrasti amb el nombre de persones que sí s’han de quedar a casa (de diferents aules) i els positius registrats en els darrers dies. Un contrast que és més significatiu al Bages i l’Anoia, tot i que encara es mantenen dins de paràmetres que es poden considerar baixos. Les dades al tancament de la desena setmana de curs ens diuen que només hi ha 9 grups confinats a la Regió Central, repartits entre tan sols dues comarques (4 al Bages i 5 a Osona) i que aquestes sumen un total de 265 persones confinades. Si mirem tota l’àrea d’influència de Regió7, només el Bages té grups escolars en quarantena i la resta (Moianès, Berguedà, Solsonès, Cerdanya, Alt Urgell, Anoia i Baix Llobregat Nord) són a zero. Cal recordar que, igual que la resta de comarques del nostre país, les dues primeres setmanes del novembre al Bages també s’havien tancat amb zero grups en quarantena. Per tant, el repunt, encara que lleuger, hi és. El matís que cal introduir, i que situa les xifres en nivells una mica més alts, és que ara, quan apareix un positiu, els alumnes que estan vacunats amb la pauta completa no deuen quaranta si es fan un test farmacèutic i surt negatiu. Per tant, als centres hi ha positius per còvid i hi ha alumnes en quarantena, encara que no consten com a grups complets confinats, perquè una part important de l’aula afectada pot seguir acudint presencialment al centre si es donen els requisits esmentats. Aquest fet dóna una situació lleugerament distorsionada, que al tancar aquesta darrera setmana ha estat més evident al Bages i Anoia. En el primer cas, com dèiem, constaven 4 grups confinats, que sumaven un total de 140 persones en quarantena. Però si mirem també tots els altres centres educatius on no consta cap aula confinada, veiem que hi havia un total de 375 persones que havien de romandre a casa i que, d’aquestes, 154 havien estat confirmades com a positius de còvid els últims 10 dies. L?exemple més clar és el cas de l?escola Valldaura, on al tancament de la setmana no hi havia cap grup complet confinat, però tenia 76 persones en quarantena i 17 positius en 10 dies. El cas d’Anoia és encara més notori, ja que d’entrada no constava cap grup confinat al tancament de la setmana, però, en canvi, al conjunt de centres hi havia 277 persones confinades i 53 positius els últims deu dies.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here