Sant Joan implanta una porta a porta per a grans productors per augmentar la recollida selectiva

0
149

Illa de contenidors a Sant Joan de Vilatorrada ARXIU L’Ajuntament de Sant Joan de Vilatorrada, amb la col·laboració del Consorci del Bages per a la Gestió de Residus i la Mancomunitat Intermunicipal del Cardener, durà a terme aquesta setmana canvis en la recollida de residus per augmentar els índexs de reciclatge, facilitar la separació de residus i ordenar la via pública. D’una banda, es reorganitzaran els contenidors al carrer i, de l’altra, es donaran facilitats als grans productors per separar-los millor. Per a la ciutadania, el canvi més visible serà la neteja de les pomes de contenidors al carrer. Els dies 24, 25 i 26 es faran efectius els canvis per crear 80 àrees completes en què hi haurà agrupats contenidors per a totes les fraccions. A més, es renovarà tot el parc de contenidors d’envasos i els de paper passaran a ser de càrrega posterior, canvi que no afecta la ciutadania, però que fa que el buidatge dels contenidors sigui molt més fàcil i ràpid. D’aquesta manera, es vol facilitar al màxim que tots els veïns i veïnes separin els residus a casa i els dipositin al contenidor correcte i, a més, es vol millorar l’espai urbà, amb illes de contenidors més polits. D’altra banda, s’amplia la recollida porta a porta de paper i cartró comercial, que es feia a 65 establiments i, després de la campanya d’informació, s’han ampliat fins a 106 grans productors. L’inici d’aquesta recollida serà el dia 30 de novembre i es farà dimarts i, segons el volum de generació de cartró de cada establiment, es passaria també un segon dia, els dissabtes. També es prepara la recollida porta a porta de la fracció orgànica per a grans productors. A més, 16 bars i restaurants del municipi podran fer una recollida més fàcil del vidre, amb l’ajuda de contenidors Vacri. Són uns petits contenidors amb rodes que es tenen a l’establiment i s’omplen de vidre. Quan són plens, és molt fàcil portar-los fins als contenidors de vidre més proper i fer el buidatge de tota la càrrega, sense esforç.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here