Santpedor acull una sessió formativa per agents i vigilants de municipis del Bages sobre violències sexuals a espais d’oci

0
182

Sessió formativa per agents i vigilants de municipis del Bages sobre violències sexuals en espais d’oci a Santpedor Ajuntament de Santpedor La Policia Local de Santpedor, juntament amb agents i vigilants d’altres municipis, han assistit a una formació sobre el protocol davant de les violències sexuals a espais d’oci públics de la comarca, de la mà de dos professionals de l’Àrea de Serveis Socials Bàsics Dones i Polítiques d’Igualtat del Consell Comarcal del Bages. La formació, que ha tingut lloc a la capella de Sant Andreu, s’emmarca dins de les accions previstes al Protocol davant les violències sexuals i en espais públics de la comarca, elaborat pel Consell Comarcal del Bages i on l’Ajuntament de Santpedor es va adherir el mes d’abril passat. El Consistori assumeix així els compromisos del Protocol amb l’objectiu de generar espais de lleure segurs i lliures de violències masclistes i LGBTIfòbiques. Aquesta formació cerca la conscienciació, el compromís, la sensibilitat i la coresponsabilitat dels agents del municipi que vetllen per la seguretat. La regidora d’Igualtat, Núria Martínez Amat, assegura que “aquest tipus de formacions són necessàries perquè tots els agents implicats tinguin eines per poder fer un bon acompanyament cap a les violències masclistes o LGTBIfòbiques”. El Govern farà un estudi per analitzar l’atenció que reben les víctimes de violència masclista des del moment que interposen la denúncia davant dels Mossos d’Esquadra i l’acompanyament rebut durant tot el procés. L’estudi ha de servir per conèixer l’opinió de les víctimes i incorporar-ne coneixements, sensibilitat i eficàcia. Així ho ha anunciat el conseller d’Interior, Joan Ignasi Elena, que de manera conjunta amb la conselleria de Feminismes i Igualtat, Tània Verge, ha presentat aquest dimarts una guia per detectar les violències masclistes digitals en un acte al Complex Central dels Mossos , a Sabadell (Vallès Occidental). Es tracta d’un document dirigit a la població en general on es detallen les eines de què es disposa per fer-hi front. L’estudi pretén abordar com poder millorar l’atenció a una topologia de víctimes que en certes ocasions els costa exterioritzar-ne la situació, per la qual cosa requereix molta empatia per part dels agents que les atenen i saber de quins mecanismes disposen per acompanyar-la. “Per primera vegada elaborarem un estudi amb les persones usuàries víctimes de la violència masclista, perquè es valora el procés d’acompanyament des del moment que fan la denúncia”, ha assenyalat Elena. L’objectiu és millorar aquesta atenció, “coneixent l’opinió de les víctimes i incorporant coneixements, sensibilitat i eficàcia en aquesta tasca”, ha afegit el conseller, d’aquesta manera es pretén donar visibilitat als diferents casos de violència contra la dona.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here