Sant Fruitós refà el projecte del casal d‟entitats i preveu iniciar les obres a principis d‟any

0
12

Imatge simulada de la planta baixa del futur equipament AJUNTAMENT DE SANT FRUITÓS Sant Fruitós de Bages prepara la reconversió de l’antic ajuntament en un espai d’entitats sobre la base d’un nou projecte que introdueix alguns canvis respecte al que havia formulat l’anterior govern de GfP, encara que en essència es manté com un equipament destinat al teixit associatiu del poble i amb un espai previst per al jutjat de pau. Aquesta setmana ja s’han licitat els treballs de remodelació de l’edifici, amb la idea que les obres es puguin iniciar a principis d’any, amb un termini d’execució de dotze mesos. L’edifici que es remodelarà està situat al número 52 de la carretera de Vic, pràcticament davant de l’Ajuntament actual. Consta de tres plantes, ara infrautilitzades, que es reordenaran per fer d’aquest immoble un equipament “versàtil i funcional”, segons han apuntat fonts municipals. El nou projecte, que l’Ajuntament va encarregar la tardor passada, reubica el jutjat de pau a la primera planta, mentre que el projecte anterior el preveia a la planta baixa. Amb el canvi, el govern actual ha considerat que la planta baixa guanyarà en superfície i es podrà ubicar una gran sala polivalent (que l’anterior govern havia previst també a la planta primera), cosa que permetrà a les entitats poder celebrar actes diversos a peu de carrer, com xerrades, conferències, tallers o exposicions Amb el nou projecte, a banda del jutjat de pau, la primera planta també inclourà despatxos i espais d’emmagatzematge per a les entitats. Així mateix, es preveu adequar sanitaris a cada planta i un ascensor que les connecti (com també contemplava el projecte anterior). Pel que fa a l’estructura, s’han optimitzat els sistemes constructius previstos a l’anterior projecte, rehabilitant el forjat ja existent en comptes d’instal·lar un nou forjat de formigó armat, i projectant una nova coberta de fusta. A més, d’acord amb la resta d’edificis municipals, que aposten per l’estalvi energètic, l’edifici serà autosuficient gràcies a la instal·lació de plaques solars fotovoltaiques.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here