Castellnou de Bages promou una marca turística de la singular Vall d’Argençola

0
236

Un dels establiments de turisme rural s´uneixen sota la marca Vall d´Argençola AJUNTAMENT DE CASTELLNOU L´Ajuntament de Castellnou de Bages, mitjançant les regidories de Desenvolupament rural i de Turisme, ha impulsat la marca Vall d´Argençola, per unir en una estratègia comú les iniciatives turístiques existents en aquest singular lloc. La vall d’Argençola, documentada des del segle X, està situada al nord del municipi de Castellnou de Bages, cap al sector de la carretera que connecta Súria i Balsareny. La vall segueix el curs de la riera de Tordell (també coneguda com a riera d’Argençola) fins a desembocar al riu Cardener, a Súria. Al llarg del seu trajecte s’obre un paisatge enmig de boscos, cultius, cases de pagès i llocs d’interès cultural i patrimonial. Actualment, tres establiments de turisme rural s’uneixen sota la marca Vall d’Argençola. D’una bamda, el Puig, una casa del segle XV, documentada al segle X, que manté l’activitat i l’encant. Es troba al lloc de Viladepost, molt a prop de l’església romànica de Santa Margarida (segle XIII). De l’altra, la Vila, situada al setge històric d’Argençola, acompanyada per l’església de Santa Eulàlia. La vila és un somni romàntic creat a principis del segle XX per l’industrial barceloní Manuel Saladrigas i inspirat al món wagnerià. El tercer és Mas Bosc, una joia modernista, encàrrec de l?industrial Magí Gallifa, que presideix la muntanya d?Argençola. L´edifici, obra de l´arquitecte Ignasi Oms, ha estat totalment restaurada mantenint l´essència original. Aquesta iniciativa forma part d‟una estratègia global de desenvolupament rural, econòmic i turístic que està dissenyant el municipi de Bages.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here