Junts per Sallent critica que l’Ajuntament destini 140.000 euros a adaptar una casa de lloguer

0
86

La vivenda va ser venuda a l’Ajuntament per 3.000 euros perquè els hereus no volien fer-se càrrec de les despeses que generava JUNTS PER SALLENT El grup municipal de Junts per Sallent ha retret que l’equip de govern (ERC) hagi aprovat una memòria valorada i encarregar un projecte per rehabilitar una casa per un import inicial de 125.000 euros (més 12.000 del projecte). Segons va detallar en un comunicat aquesta formació, que és a l’oposició, l’immoble en qüestió, situat al número 23 del carrer del Pont, va ser venut a l’Ajuntament per 3.000 euros durant l’anterior mandat perquè els hereus no volien fer-se càrrec dels despeses que generava, “i es va acordar aquesta compra per incrementar el parc d’habitatge del municipi”. En aquest cas, es tracta d’una casa sencera per a una sola família, amb dues plantes, pati a la part del darrere, «que s’ha de fer nova en la seva totalitat». Per aquest motiu, Junts per Sallent aposta perquè aquesta casa concursi en la modalitat del que es coneix com a masoveria urbana. Amb aquest sistema, la família que ho obtingui disposaria «per un llarg termini, 50 o 75 anys», i com a contrapartida és la que s’encarregaria de fer les obres de millora. Al comunicat, Junts posa en relleu que aquest sistema l’Ajuntament de Sallent «ja l’ha aplicat amb un altre cas, com són les antigues escoles de Cornet, o altres exemples a finques del Patronat de Cabrianes». La formació considera “del tot inadmissible” que l’Ajuntament “es gasti més de 140.000 euros a arreglar una casa i adjudicar-la a una o dues famílies”. El cap de files i portaveu de Junts per Sallent, l?exalcalde David Saldoni, argumenta que «amb 140.000 euros, a Sallent pots pagar més de 400 mesos de lloguer, o bé pots comprar quatre habitatges socials i reformar-los. No té cap sentit reformar una casa d?aquestes característiques per vivenda social». La formació majoritària a l’oposició considera que «la política social d’habitatge ha d’anar encarada a maximitzar l’eficiència dels diners que s’inverteixen, i considerem que no és política social invertir 140.000 euros en un sol habitatge, perquè en gaudeixi una o màxima dues famílies ».

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here