Famílies de Navarcles volen una solució als problemes amb la calefacció de l’escola

0
211

Temperatura d’una de les aules aquest dilluns | ARXIU PARTICULAR Famílies de l’escola Catalunya de Navarcles han expressat el malestar per les incidències reiterades que pateix la calefacció de l’edifici vermell, que acull els alumnes de P3 fins a 2n de primària. La instal·lació, que es va fer nova aquest estiu, ja ha tingut problemes tres vegades, l’última ahir, i ha obligat el centre a posar en marxa calefactors o traslladar els alumnes a l’altre edifici de l’escola. El consistori assegura que està vetllant pel bon funcionament del sistema i atribueix les avaries als ajustaments de la nova instal·lació ia una incidència al sistema elèctric. L’edifici vermell de l’escola Catalunya de Navarcles ha patit aquest curs problemàtiques amb la calefacció tres vegades. Com ja havia passat fa unes setmanes, aquest dilluns un problema amb el sistema de climatització va fer que algunes aules no arribessin a la temperatura mínima de 17 graus i se situessin a tan sols 9 o 13 graus. Per aquest motiu, el centre va haver de traslladar alguns alumnes a l’edifici verd, mentre que altres grups van poder mantenir-se a classe amb calefactors auxiliars. Ahir al matí, la direcció del centre va comunicar a les famílies una nova incidència a causa de la qual hi havia quatre aules amb sensació de fred i on la temperatura rondava els 18 graus. Tot plegat ha encès els ànims de les famílies, que reclamen a l’Ajuntament de Navarcles una solució definitiva perquè els seus fills no passin fred a l’escola, tenint en compte que ara vénen els mesos més gèlids. Per part seva, el regidor de Medi Ambient i Via Pública, Josep Joan Roda, ha lamentat la situació i ha explicat que el consistori i l’empresa responsable de la instal·lació estan vetllant en tot moment pel bon funcionament del sistema. Roda atribueix les incidències als ajustos de la nova calefacció, que s’ha instal·lat aquest estiu, i no s’ha pogut provar del tot fins que ha començat el fred. Això, a més, va coincidir amb unes obres per canviar un transformador elèctric de la zona «que va penjar el sistema» i hauria afectat la part electrònica. En aquest sentit, assumeix que “hi ha hagut problemes amb la posada a punt”, però assegura que “quan ho hem detectat hem posat remei”. Roda diu que entén el malestar de les famílies i lamenta les incidències que hi ha hagut, però assegura que està vetllant perquè la calefacció funcioni i espera que amb els ajustaments electrònics que s’estan fent es puguin solucionar els problemes. La problemàtica de la calefacció de l?edifici vermell de l?escola Catalunya de Navarcles ja ve de lluny. El 2015, un grup de pares i mares ja van denunciar que la instal·lació era vella i fallava sovint. Tot i que s’havien anat fent actuacions, com el canvi de la caldera, la instal·lació patia fuites d’aigua. Fa dos anys famílies del centre van tornar a expressar el seu malestar per les problemàtiques reiterades amb la calefacció que es van anar resolent puntualment fins que, finalment, el consistori va apostar per renovar tot el sistema aquest estiu.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here