Sant Joan de Vilatorrada presenta el protocol local davant de les violències sexuals en espais públics

0
93

Espectacle de dansa amb què es va tancar la presentació AJUNTAMENT DE SANT JOAN DE VILATORRADA L’Ajuntament de Sant Joan de Vilatorrada ha presentat aquest dijous 25 de novembre, Dia Internacional per a l’Eliminació de la Violència contra les Dones, el Protocol local d’actuació davant de les violències sexuals a espais públics d’oci. Un protocol pilotat per la regidoria d´Igualtat, però que pretén ser una eina imprescindible i útil per fer del municipi un lloc més segur i igualitari. La regidora d’Igualtat, Elia Tortolero, ha posat èmfasi que “és imprescindible el treball de la mà de les entitats i col·lectius per promoure des d’una perspectiva de comunitat i coresponsabilitat amb aquells agents que intervenen en aquests espais per eradicar qualsevol mena de violència que pugui tenir lloc”. L’objectiu de l’Ajuntament de Sant Joan de Vilatorrada és que aquest protocol “no es quedi en un document intern, sinó que sigui conegut per tots els agents socials i entitats i es pugui aplicar amb encert si cal en qualsevol esdeveniment”, afirma Tortolero. Els objectius del protocol són fer un treball transversal i conjunt per a l’abordatge de les violències sexuals; disposar duna eina coneguda per tots els agents del poble (tècnics, polítics i entitats) per abordar els casos de violència sexual; i incorporar la mirada LGTBI per garantir els drets de lesbianes, gais, bisexuals, transgèneres i intersexuals i per eradicar l’homofòbia, la bifòbia i la transfòbia. Alguns dels punts del protocol més destacats són “no qüestionar l’agressió i escoltar la persona agredida, la coordinació entre tots els agents socials i aturar rumors que puguin perjudicar la persona agredida”. En finalitzar la presentació, hi ha hagut un espectacle de dansa a càrrec de Nadia Pesarrodona. S’ha tractat d’un espectacle concret aquesta vegada.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here