El Col·legi de Metges al Bages premia treballs liderats per professionals de l’ICS Catalunya Central

0
121

Un moment del lliurament dels reconeixements als treballs guardonats ICS CATALUNYA CENTRAL La Junta Comarcal del Bages del Col·legi de Metges de Barcelona ha premiat tres treballs liderats per professionals de l’ICS Catalunya Central. El lliurament es va dur a terme en el marc de la Vetlla de Sant Lluc en un acte de petit format, adaptat a la situació epidemiològica. En primer lloc, la XVII Beca Bages al Metge Jove va recaure sobre la metgessa Sílvia Góngora Rodríguez, de l’Equip d’Atenció Primària Sagrada Família de Manresa, pel treball Art versus medicalització: estudi sobre l’impacte d’una intervenció basada en pràctiques fotogràfiques a la des prescripció de benzodiazepines en un centre datenció primària». Aquest reconeixement premia la feina impulsada per la professional sobre l’art i la salut. En segon lloc, la feina al llarg supervivent de càncer «Gestió compartida entre els dos nivells assistencials. Oncologia i Atenció Primària» va rebre el XXIV Premi del Bages de Ciències Mèdiques (accésit). Una investigació liderada per les metgesses Montse Ciurana (directora de l´equip d´Atenció Primària Plaça Catalunya de Manresa), Silvia Catot, Montse Domenech, Rosa Cobacho, Anna Vidal i Pere Farràs. Segons detallava Montse Ciurana, aquest treball té “una transversalitat entre oncologia i atenció primària, una mica pioner a Catalunya i permet el seguiment del pacient des d’aquest prisma”. Es tracta d´un treball compartit entre l´atenció primària de l´ICS i d´Althaia i oncologia d´Althaia. Finalment, el XXIV Premi del Bages de Ciències Mèdiques va ser per al treball Seroprevalença 16,5 mesos després de l’inici de la pandèmia COVID-19, liderat per les metgesses i investigadores de la Unitat de Recerca i Innovació de l’ICS: Anna Ruiz Comellas, Anna Ramírez, Queralt Miró, cap de la Unitat, Josep Vidal; la gerent de l’ICS Catalunya Central, Anna Forcada, entre d’altres. Josep Vidal destaca que “aquesta investigació és una mostra més de les feines que impulsem des de la Unitat de Recerca de la Catalunya Central, sempre orientada a la ciutadania i amb l’objectiu d’oferir millores per a l’atenció primària”.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here