L’estudi de salut de la Fundació SHE inicia els mesuraments als centres educatius

0
78

Els primers mesuraments a població escolar s’han realitzat aquest mes de novembre FUNDACIÓ SHE La Fundació SHE–Fundació La Caixa ja ha començat a realitzar els mesuraments de salut del projecte Healthy Communities que lidera el cardiòleg Valentí Fuster als centres educatius de Cardona i Sallent durant aquest mes de novembre. Primer es van fer els dels indicadors de salut als participants de la franja d’edat més jove de l’estudi científic, de 12 a 17 anys. Aquests van ser escollits a través del cens poblacional de Cardona i Sallent mitjançant el sorteig aleatori, però a diferència de la franja d’edat adulta, en aquest cas es va utilitzar l’enviament d’una circular informativa a través dels centres educatius mateixos per informar-los que havien estat seleccionats. Per acceptar la participació a l’estudi científic, els tutors legals de cada menor havien de tornar aquest document signat com a autorització. D’altra banda, per garantir el bon transcurs del projecte, l’equip de Healthy Communities es va traslladar als centres educatius per fer les proves i els qüestionaris d’hàbits saludables. Van ser als centres educatius de Cardona, l’IES Sant Ramon i l’Escola Vedruna, on es van mesurar un total de 140 alumnes, i durant la darrera setmana, s’han mesurat 73 alumnes de l’IES Llobregat de Sallent. Pel que fa als seleccionats i seleccionades d’aquesta franja d’edat que cursin la Secundària o Batxillerat a centres educatius de fora de Cardona o Sallent, se’ls contactarà i podran mesurar-se acudint als punts de mesura habituals, el Viver d’Empreses de Sallent o el Centre Cívic de Cardona. En aquesta primera etapa del projecte, a les persones escollides -tant de Cardona com de Sallent- se’ls prenen mesures de pes, estatura, perímetre de la cintura, pressió arterial, colesterol, triglicèrids, glucosa a la sang i força muscular. També es fa un qüestionari d’hàbits d’alimentació, activitat física, consum de tabac i nivell d’estrès. Després dels mesuraments, cada participant rebrà un informe de salut i recomanacions per millorar-lo. També es realitzarà un seguiment mèdic durant tot el projecte que permetrà als participants conèixer més el cos i la salut. Pròxim enviament de cartes Fins ara, s’ha fet el primer enviament de cartes a la població de Cardona i Sallent per informar els possibles participants. Així, fins ara s’ha comunicat a una tercera part dels seleccionats i seleccionades. Tot i això, encara queden dues tandes més d’enviaments. La següent tindrà lloc ara a principis de desembre i la darrera a principis de febrer. Primer grup d’intervenció Paral·lelament, amb les persones participants a l’estudi científic de la població intervenció, que ja hagin estat mesurades es crearan els primers grups d’intervenció que iniciaran els tallers presencials i en línia durant el mes de gener de 2022 .

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here