Gairebé dos terços dels alumnes de grau superior de l´Escola Montserrat fan formació dual

0
81

L’Escola Montserrat de Sant Vicenç de Castellet ha presentat les dades de formació dual, un sistema de la formació professional que combina les classes amb les estades remunerades a empreses durant tot el segon curs del cicle. El curs 19-20, el 63,64% de l’alumnat de cicles de grau superior va fer la modalitat dual, mentre que segons destaquen fonts del centre santvicentí, la mitjana a Catalunya era només del 7,4% «segons dades de l’estadística de l’alumnat de formació professional del curs passat publicada pel Ministeri d’Educació i Formació Professional». Aquesta xifra encara era més baixa a nivell de tot Espanya, on la mitjana va ser només del 5,4%. Fonts del mateix centre també subratllen que la xifra de l’Escola Montserrat és també molt més gran que els percentatges que es donen des d’altres comunitats autònomes: a Navarra, fan dual el 19% dels alumnes de graus superiors; a Madrid, el 8,3%; ia Castella-la Manxa, el 6,3%. A l’Escola Montserrat la modalitat dual es va iniciar fa 8 cursos. Segons dades facilitades pel centre d’aquest balanç, des de llavors, 182 alumnes del total de 253 de grau superior han fet FP Dual, amb la col·laboració de 182 empreses i institucions del territori. En aquest sentit, afirmen que l‟aposta per aquest sistema formatiu “ha estat clau per augmentar de manera significativa la taxa d‟inserció laboral de l‟alumnat. El darrer estudi, del curs 19-20, assenyala que només el 5% dels alumnes que havien acabat un cicle de grau superior a l’Escola Montserrat estaven buscant feina nou mesos després de finalitzar-ho». Al centre bagenc, dedicat a la Formació Professional, la modalitat dual es realitza només als cicles de grau superior. En els darrers 8 anys, s’ha realitzat aquesta modalitat als estudis de Comerç internacional, Educació infantil, Administració i finances, Màrqueting i publicitat i Integració social.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here