Ona deixa a les mans d’un jutge les tarifes de la residència de Sant Fruitós

0
91

L’Ona Serveis, gestora de la residència municipal El Lledoner de Sant Fruitós des del 2013, ha posat en mans d’un jutjat la decisió de l’Ajuntament d’obrir-los expedient i penalitzar-los pel que considera un «increment irregular» de les tarifes que, segons el consistori (veure Regió7 de dimarts), es traduiria que l’empresa hauria cobrat de manera indeguda un total de 87.000 euros als usuaris entre gener i setembre d’aquest any. Segons argumentava el consistori, l?empresa no podia incrementar les tarifes sense autorització prèvia de l?Ajuntament i assegurava que, en cap cas, es va comunicar. Uns arguments que l’empresa no comparteix, per això l’ha portat davant un jutge perquè sigui qui ho dirimeixi. Segons va explicar ahir la directora general de L’Onada Serveis, Cinta Pascual, «ho és que la Generalitat va aprovar nous preus de places públiques per a l’1 de gener del 2021. Automàticament ho van comunicar a tots els Ajuntaments amb què treballem i demanem que es aplicaran aquestes tarifes a tot arreu. El de Sant Fruitós ens va dir que havíem de seguir un procediment i nosaltres vam requerir que fos tan ràpid com sigui possible perquè porta implícit l’aplicació d’un conveni col·lectiu i millores salarials». Segons Pascual, ho van formalitzar al febrer i ho van donar per comunicat correctament, «però l’Ajuntament considera que no s’ha fet com ells creien. A diferència ha estat aquí». Per a la directora general de L’Onada, però, hi ha una diferència d’interpretació entre les dues parts pel que fa al concepte de la residència: «El que ha passat a Sant Fruitós és que, a causa de la crisi, no ha passat el que volia l’Ajuntament quan va fer la concessió, que és la concertació de places. Aquí hi ha el problema. Però quan hi ha un concurs per gestionar una residència, si no hi ha places públiques no ens presentem. Perquè els estatuts de l’Onada diuen que almenys el 75% de les places han de ser públiques. Nosaltres també ens podríem queixar que ens presentem a un concurs amb una idea de negoci que havia de ser públic i no ho és, però el que fem és assumir responsabilitats i tirar endavant». En aquest sentit, subratllava que «el que demanem és que, com que no tenim places públiques, almenys els preus siguin els públics que marca el decret de la Generalitat aquest any». Cinta Pascual va manifestar el seu convenciment que «nosaltres hem fet tots els passos correctament i hem arribat al punt que estem pendents que ens contestin a les noves tarifes del proper any, que seran uns preus públics. Però la gran diferència rau que ells consideren que és una residència municipal i que ells han de posar els preus». En aquest sentit, reiterava que «ens preocupa que l’Ajuntament parli d’incompliments, quan l’onada l’única cosa que demana és el que creiem que, per plec de clàusules, estem autoritzats a fer-ho. I, si no, ens ho ha de dir un jutge, l’Ajuntament no pot parlar directament d’expedients sancionadors. Quan una entitat demana treballar amb un preu públic està fent un acte de responsabilitat per atendre bé les persones».

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here