Sant Fruitós reformula el projecte de la nova comissaria per fer-la més gran i funcional

0
196

Les obres de remodelació d’un local al carrer Eugeni d’Ors de Sant Fruitós de Bages permetran que la comissaria de la Policia Local del municipi canviï d’ubicació i s’instal·li en un nou espai que, segons fonts municipals, serà més modern i operatiu, tal com requereix aquest servei públic». L’Ajuntament, que ha refet el projecte inicial i ha licitat novament l’obra, preveu iniciar els treballs durant el mes de febrer i espera que el nou equipament estigui operatiu la tardor que ve. Durant l’estiu del 2020 l’Ajuntament va suspendre, de manera temporal, les obres d’adequació d’aquest espai, ja que els treballs s’estaven executant sense les autoritzacions necessàries. Durant aquesta aturada, el consistori va encarregar un nou projecte per redefinir la distribució d‟aquest equipament amb l‟objectiu de poder comptar amb una comissaria adaptada a les necessitats dels agents i de la ciutadania. A conseqüència d’aquest fet, aquesta tardor s’ha rescindit de mutu acord el contracte amb l’empresa constructora i s’ha tornat a licitar l’obra, mantenint l’import inicial previst. El nou projecte aprovat redistribueix completament tots els espais previstos i guanya un 25% de superfície útil, fet que s’aconsegueix amb l’enderrocament d’un sostre que resultava un espai perdut. La reforma reubica les instal·lacions de climatització i sanejament i, en definitiva, distribueix novament tota la disposició interior per oferir un programa funcional més ampli on els agents comptin amb millors prestacions. D’altra banda, el local, propietat d’un privat, s’havia arrendat en règim de lloguer i s’ha modificat per un règim de lloguer amb opció de compra, cosa que permetrà, a la llarga, recuperar la inversió realitzada si s’acaba adquirint com a propietat municipal. El document s’ha treballat conjuntament amb els veïns de la finca, ja que l’equipament es troba ubicat a la planta baixa d’un bloc de pisos, i també s’han tingut en compte les aportacions fetes pel cos de la Policia Local sobre les necessitats i les característiques que requereixen un equipament d’aquest tipus. La millora del servei que ofereix la Policia Local del municipi és, segons fonts municipals, una de les prioritats del consistori. El darrer any ha augmentat el cos d’agents, s’ha contractat un sistema informàtic de control de càmeres de seguretat i està previst que durant la tardor que ve aquest nou equipament ja es pugui posar en funcionament.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here