Les residències amb casos de còvid es tripliquen en una setmana a la Regió Central

0
125

La Catalunya Central suma en aquests moments setze residències amb casos actius de còvid-19. Aquesta xifra triplica les que hi havia una setmana enrere al territori (llavors eren cinc), segons les últimes dades facilitades per la Generalitat. Per tant, la sisena onada de la covid-19 es deixa entreveure de manera més evident als centres de la regió sanitària. Al conjunt de les comarques, hi ha set residències categoritzades en color vermell. Això vol dir que hi ha casos actius de Covid-19, han aparegut nous casos o hi ha brots en investigació. La setmana del 14 al 20 de novembre hi havia quatre centres amb aquesta mateixa etiqueta. Les nou restants se situen al nivell taronja, fet que suposa que presenten casos positius, però el brot es considera controlat i es garanteix una correcta sectorització i aïllament d’espais de la residència. Tanmateix, cal fer dos matisos per contextualitzar aquestes xifres. D’una banda, que aquests 16 centres equivalen al 16% del total que hi ha a la Regió Central (96). És a dir, segons aquest darrer registre hi ha a la demarcació 80 residències en categoria verda, és a dir, sense cap cas de covid. residents amb còvid, que suposen el 0,2% del total. A tot el país hi ha un total de 45 centres residencials de serveis socials tenen per ara algun cas actiu de Covid-19 entre les persones residents. En concret, 25 residències de gent gran, 15 centres de persones amb discapacitat, 1 centre residencial de salut mental, i 4 centres del grup d’altres tipus de recursos residencials, com ara centres d’infància, per a persones en risc d’exclusió i altres. Al llarg de la darrera setmana, hi ha hagut 5 defuncions per Covid-19, mentre que hi ha hagut 17 ingressos hospitalaris de persones residents. Pel que fa als i les professionals, 187 han donat positiu (0,4% del total) en els darrers 14 dies; no hi ha cap ingressada. Segons la tipologia del centre, a les residències de gent gran, entre els usuaris hi ha 72 casos actius (el 0,1% dels residents) en 25 residències i 134 professionals afectats (0,4% del total). Als centres per a persones amb discapacitat, hi ha 63 casos actius de Covid-19 entre els residents (1%), i 41 professionals afectats (0,6% respecte al total). El 97,3% de les persones que viuen a centres residencials estan vacunades amb la primera dosi i el 96,8% tenen la pauta completa. El 92,5% de les persones que viuen en residències de gent gran ja han rebut la dosi de reforç. Pel que fa als treballadors i treballadores, el 92,2% va rebre la primera dosi i el 91,5%, la pauta completa. La darrera setmana, del 21 al 27 de novembre, s’han fet 5.551 proves PCR i 648 tests d’antígens a les persones que viuen a les residències de Catalunya. Un 2,69% de les proves realitzades han resultat positives. Als professionals se’ls han fet 14.444 PCR i 919 tests d’antígens, amb un percentatge de positivitat del 0,9%. La positivitat a la població general és de 6,48%.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here