Sallent inicia un pla de conservació de les restes del castell medieval

0
252

L’Ajuntament de Sallent preveu la realització de diverses intervencions de manteniment i conservació del conjunt monumental del castell i el seu entorn «per aturar la degradació de les estructures que encara hi ha i consolidar-les», segons ha explicat el regidor de Patrimoni, Miquel Estruch. Tot això, abans de poder realitzar noves actuacions de restauració i millora més endavant d’acord amb el pla director que es va aprovar fa dos anys i que ha de permetre recuperar aquest espai emblemàtic al municipi i declarat Bé Cultural d’Interès Nacional. La intervenció es preveu en dues fases, i de fet ja s’ha començat a treballar a la primera, mentre que la segona es deixarà per al 2022. És possible gràcies a un conveni que l’Ajuntament ha signat amb l’empresa ICL com a propietària de l’espai on es troba el conjunt monumental. Amb aquest acord, l’empresa minera es compromet a aportar 15.000 euros en tres anualitats, cosa que puja a 45.000 euros fins al 2022, que és quan s’acabaran les actuacions. Tot això es fa dacord amb la comissió de patrimoni de Cultura de la Catalunya Central i amb lentitat de la 36a. En aquesta primera fase s’inverteixen 24.000 euros per a una actuació més general del complex, i la segona se centrarà en elements concrets, com ara la muralla meridional o la bestorre, i també es preveu posar indicadors de seguretat i que marquin un recorregut de visita i identificació dels elements. A partir d’aquí «encara quedarà molt a fer, però amb això aconseguirem que aquest conjunt no es degrade més», apunta Estruch, i recorda que es preveu fer el mateix amb el poblat ibèric del Cogulló, que també és d’ICL, i que també aportarà 45.000 euros a tres anualitats. Més endavant, Estruch apostaria per la possibilitat d’arribar a un acord amb l’empresa per a la cessió d’ús d’aquests elements, de manera que l’Ajuntament podria demanar subvencions públiques o fins i tot invertir-hi directament, mentre que ara ha de recórrer a fonts privades per que la propietat també ho és.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here