Els grups escolars confinats es mantenen estables però confirmen el lleuger repunt

0
131

Els centres educatius de la Catalunya Central mantenen estable el nombre de grups confinats mancant un parell de setmanes per acabar el trimestre. Tot i que les dades confirmen el lleuger repunt iniciat fa unes setmanes, aquest es manté contingut i els índexs d’incidència de la covid-19 a les aules segueixen sent baixos. La dotzena setmana de curs s’ha tancat amb 16 classes en quarantena, les mateixes que la setmana anterior i gairebé la meitat corresponents al Bages. El Berguedà, el Solsonès i la Cerdanya han tancat la setmana sense classe a quarantena, mentre que l’Alt Urgell ha confinat el primer grup d’aquest curs. La incidència de la pandèmia a les aules de les escoles i instituts de la regió central continua sent mínima aquest primer trimestre del curs. El Bages, amb un total de 7 grups confinats, és la comarca on l’afectació de la covid-19 als centres educatius ha crescut més la darrera setmana, seguida d’Osona, amb 5, i del Moianès i Anoia, amb dos grups cada una. El Berguedà, que el recompte anterior havia registrat 3 grups, va tornar al nivell zero que tenia des de finals d’octubre. En el cas del Moianès, que la setmana anterior va sumar els primers grups confinats del curs, té un dels quatre centres confinats actualment a Catalunya. Es tracta de la Guarderia El Tren Blau, de Calders. Amb tot, cal tenir en compte que els nous criteris de confinament de les aules fan que el nombre de grups en quarantena contrasti amb el nombre de persones que s’han de confinar a casa (de diferents aules) i els positius registrats en els darrers dies. D’aquesta manera, per exemple, la comarca del Bages va tancar la setmana amb 7 grups a casa que sumaven 201 confinats, però en canvi al conjunt de centres les persones confinades pujaven fins a les 693 (més del triple), amb 193 positius registrats a els darrers 10 dies. En aquesta línia, un dels casos més notoris es donava ahir a l’escola Riu d’Or de Santpedor on, encara que no constava cap grup confinat, hi ha 83 persones en quarantena, amb 19 de positius en 10 dies. Un cas similar era a l’escola Sant Pere de Monistrol de Montserrat on ahir constaven 76 confinats o al centre Ametllers de Sant Joan de Vilatorrada, amb 68 persones en quarantena. Pel que fa a les dades de tot Catalunya, a la línia de la regió central la incidència continua sent molt baixa. Segons el departament d?Educació, ahir constaven 121 grup confinats dels aproximadament 72.000 que hi ha, el 0,17%. En total, a les escoles del país hi ha 27.337 persones en quarantena i s’han registrat 6.128 positius en els darrers 10 dies.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here