Súria estrena la rotonda que resol l’accés sud i dota el poble d’una porta d’entrada

0
118

Súria ha fet un canvi d’imatge de l’entrada sud, un cop va quedar pràcticament completada la rotonda que s’ha construït just davant d’on hi havia la cruïlla amb l’entrada a les instal·lacions d’ICL. Precisament, l’empresa minera ha estat la que ha sufragat el cost d’una infraestructura que, a banda de millorar l’ordenació del trànsit en aquest punt, dota el municipi d’una visible porta d’accés. El nou nus regulador forma part del conjunt d?inversions destinades a la millora de l?entrada sud a Súria (al costat del pla d?urbanització), encara que es tracta d?un projecte tramitat de forma independent amb un pressupost proper a 1’18 milions d?euros. La rotonda suposa una millora visual a l’entrada sud del municipi, però s’ha projectat i materialitzat especialment amb el propòsit que es converteixi en una millora de la seguretat del trànsit i dels vianants. El seu diàmetre exterior és de 40 metres amb carrils d’entrada i sortida d’un mínim de 3’5 metres d’amplada, amb la millora de l’asfalt, la creació de nous passos de vianants i un semàfor d’entrada i sortida de vehicles al sector del Rieral del Tordell, davant del supermercat Bon Preu, fet que suposa un altre reforç en la seguretat per al flux de vianants del municipi, ja que es tracta d’una zona molt concorreguda a peu. La nova infraestructura es completa amb un vial de connexió directa a les instal·lacions mineres. La nova rotonda s’ha embellit per donar la benvinguda al municipi. S’ha plantat una olivera, s’han instal·lat unes lletres de gran format amb el nom del poble al costat sud (per als vehicles que hi entren), s’ha aixecat un petit mur interior amb blocs de pedra i s’ha completat amb una superfície de grava blanca i pedra volcànica. Els treballs es van iniciar a principis d’estiu amb la retirada de serveis existents i s’ha anat construint per sectors, per això s’ha habilitat durant aquest mig any un desviament del trànsit alternat, però sense haver d’interrompre el pas de vehicles en un punt d´alta freqüència de circulació.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here