ERC presenta esmenes parcials als pressupostos de l’Estat que afectarien inversions al Bages

0
159

La falta d’acord entre ERC i govern espanyol ha portat els republicans a presentar un total de 16 esmenes parcials als pressupostos generals de l’Estat, algunes de les quals afectarien inversions al Bages. En aquesta rectificació, Esquerra també hi afegeix una clàusula de compliment de les inversions previstes i la incorporació d’un fons còvid de 13.000 milions d’euros. En un comunicat que han fet públic a les 6 de la tarda en què expirava el termini de les esmenes parcials, ERC ha anunciat la presentació d’esmenes denunciant que “el projecte de Llei Audiovisual que va aprovar la setmana passada el Consell de Ministres és insuficient per protegir el català”. Les esmenes, segons ERC, evidencien que el suport als pressupostos generals de l’Estat “no està garantit”. “La nostra intenció és que el govern doni resposta a les demandes d’ERC per garantir els drets als catalans i catalanes, així com protegir les llengües minoritàries, i fins ara no ha estat així”, ha apuntat la portaveu d’ERC al Senat, Mirella Cortès, que ha recordat que “fa dies” que ERC negocia la Llei Audiovisual amb el govern espanyol, “però sembla que topem amb un mur molt difícil de traspassar”. En resposta, ERC ha presentat esmenes territorials que afectarien inversions al Bages , el Delta de l’Ebre, el Maresme, el Tarragonès o Lleida, entre d’altres, així com una clàusula de compliment de les inversions previstes i la incorporació d’un fons còvid de 13.000 milions d’euros comptes al Senat sense modificacions perquè no tinguin tornar al Congrés, i té al seu abast aconseguir suficients suports per rebutjar les esmenes malgrat un hipotètic ‘no’ dels republicans. Quant a la Llei Audiovisual, que es tramita al Congrés, ERC ha insistit que no donaran suport a un text que no doni “una bona resposta a l’actual situació de marginació del català a les plataformes audiovisuals”. “Encara hi ha, doncs, marge de negociació tant en la tramitació d’aquesta llei com en el marc dels pressupostos generals de l’Estat al Senat”. “A ERC seguirem utilitzant la nostra força negociadora per aconseguir avenços concrets en el present; volem posar els nostres vots al servei de la ciutadania de Catalunya i de les seves demandes, perquè Catalunya necessita inversions en infraestructures, inversions executades i no només pressupostades”, diu el partit , que afegeix que “Catalunya necessita que la Llei Audiovisual blindi la llengua catalana a totes les plataformes digitals”.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here