Gent fent Poble diu que amb el canvi de projecte de la comissaria de Sant Fruitós s’han perdut temps i diners

0
253

El grup municipal de Gent fent Poble, que està a l’oposició a l’Ajuntament de Sant Fruitós, considera que el canvi que s’ha fet al projecte de la futura comissaria de la Policia Local no està justificat, i el qualifica de “caprici” que “ha tingut un sobrecost, de moment, de més de 40.000 euros i que ha suposat 17 mesos de temps perdut”. GfP va ser qui va iniciar en aquest mandat quan estava al govern aquest projecte (consistent en la remodelació d’un local al carrer Eugeni d’Ors), però l’actual executiu (ERC, PSC i Junts) va explicar la setmana passada que a l’estiu de 2020 va suspendre, de manera temporal, les obres d’adequació d’aquest espai, «perquè els treballs s’estaven executant sense les autoritzacions necessàries». També detallava que durant aquesta aturada el consistori va encarregar un nou projecte per redefinir la distribució de l’equipament amb l’objectiu de poder comptar amb una comissaria més àmplia al mateix lloc, i que a conseqüència d’aquest fet s’havia rescindit de mutu acord el contracte amb l’empresa constructora i s’havia licitat l’obra de nou, mantenint l’import inicial previst. D’entrada, Gent fent Poble afirma, en un comunicat que ha fet públic, que l’obra es va adjudicar el juny de l’any 2020 amb tota la documentació correcta i amb tots els passos administratius perfectament realitzats. No hi consta informe contrari, ni amb observacions». I afegeix que «no és cert que els treballs s’estiguessin executant sense les autoritzacions. No hi ha cap informe tècnic ni administratiu que ho indiqui». Pel que fa a la proposta que ells van tirar endavant, argumenten que «el projecte i la distribució interior es va fer tenint en compte el que van aportar els tècnics municipals, el cap de la Policia Local i els tècnics redactors. També es van fer reunions amb l?oposició d?aquell moment». I que l?import de l?obra, «que no preveia el desmuntatge d?un altell interior, es va pactar com a resultat de diverses reunions entre el govern municipal que va iniciar el projecte (GfP i PSC) i els grups llavors l?oposició (CiU i ERC) . Ara la decisió de reformar-lo i canviar-lo s?ha fet unilateralment des del govern municipal tripartit, sense parlar ni una sola vegada amb l?oposició». En aquest sentit, Gent fent Poble retreu que l’atur de l’obra «per cobrir el caprici del regidor d’obres fa 17 mesos i ja ha costat 26.000 euros llançats al lloguer i una indemnització de 14.000 euros per l’empresa constructora que s’ha fet fora . A banda del cost tècnic de refer un projecte que havia estat consensuat entre tots». La formació defensa que el que van promoure «era un bon projecte i, només accedir al govern, el tripartit va voler triturar-lo. Qui surt perdent són els ciutadans de Sant Fruitós: 17 mesos perduts i un sobrecost, de moment, de més de 40.000 euros». L’actual govern argumentava que el nou projecte aprovat redistribueix completament tots els espais previstos i guanya un 25% de superfície útil, cosa que s’aconsegueix amb l’enderrocament d’un sostre que era un espai perdut. La reforma reubica les instal·lacions de climatització i sanejament i distribueix novament tota la disposició interior per oferir un espai més ampli. L’executiu també detallava, per altra banda, que el local, propietat d’un privat, s’havia arrendat en règim de lloguer i s’ha modificat per un règim de lloguer amb opció de compra, «la qual cosa permetrà, a la llarga, recuperar la inversió realitzada si s’acaba adquirint com a propietat municipal”. El tripartit també assegurava que la proposta s?havia treballat «de manera conjunta amb els veïns de la finca, ja que l?equipament es troba ubicat a la planta baixa d?un bloc de pisos, i també s?han tingut en compte les aportacions fetes pel cos de la Policia Local sobre les necessitats i les característiques que requereixen un equipament d’aquest tipus».

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here