La Fira de Santa Llúcia de Sallent es manté al passeig 1 d’octubre

0
103

L’esperit nadalenc de la Fira de Santa Llúcia es viurà a Sallent el diumenge 19 de desembre. La tradicional mostra de caràcter artesà reunirà unes setanta parades de productes nadalencs (pessebres, tions, espelmes…), de regal (bosses, joies…), roba i alimentació, entre d’altres. Entitats de Sallent també faran parada a la fira, i comerços locals obriran portes. Parades al passeig 1 d’Octubre de Sallent, el 2020. roques albes En aquesta edició, igual que l’any passat, s’ubicaran al passeig 1 d’Octubre, un espai que permet esponjar millor les parades i els visitants poden fer un recorregut circular. Segons explica Sara Pons, monitora de l’Agrupament Roques Albes, que és l’entitat que organitza la fira: «l’any passat, en plena pandèmia de la covid i per evitar aglomeracions, vam traslladar la fira al passeig 1 d’Octubre en comptes de fer-la a la plaça Sant Antoni Maria Claret (o plaça dels Arbres) i va funcionar molt bé. El públic el va valorar molt positivament i per això aquest any hem tornat a apostar». La Fira de Santa Llúcia de Sallent es manté al passeig 1 d’octubre Les parades d’artesania es complementaran amb actes culturals i lúdics per a totes les edats, que animaran la jornada i convertiran la fira en un preludi de les festes de Nadal. Entre les activitats, es recupera la cercavila de cultura popular, que l’any passat va ser estàtica, i comptarà amb la participació dels bastoners de Sallent, els de Manresa, els gegants Maqui i Joana la Negra, de Sallent, també els gegants del poble i l’esbart, acompanyats de la xaranga Urband. La música serà present a la fira amb altres propostes: actuació dels combos de l’Escola de Música, i vermut musical amb Rita Farré i Marina Lluch. Els beneficis del vermut aniran destinats al Carnaval de Sallent. A la tarda, s’estrenarà una activitat familiar: el joc del tió, que consistirà en la realització de diferents proves per equips. També serà el dia de l’arribada del patge reial, perquè els nens i nenes puguin lliurar-li les cartes. I com a novetat, es farà un tast de productes de la terra, a l’Ateneu Popular Rocaus. La fira es tancarà amb el ball de bruixes de Sallent, els trabucaires i rom cremat. I a l’Ateneu, concert amb la Zarigüella. (Podeu consultar els horaris de les activitats a la pàgina següent). La Fira de Santa Llúcia de Sallent “és una oportunitat per potenciar l’artesania, donar vida al poble i incentivar el comerç”, remarca Sara Pons. A les portes de les festes de Nadal, és una cita que fomenta les compres nadalenques al bell mig d’«un bon ambient». Els organitzadors esperen nombrosos visitants. Propostes nadalenquesL’Ajuntament de Sallent incentiva sallentins i visitants amb propostes prenadalenques. Divendres que ve, 17 de desembre, els més petits podran fer cagar un tió gegant a la plaça Catalunya, de 3/4 de 5 a 3/4 de 8 de la tarda. Cal destacar el concurs d’aparadors de Sallent. A banda de premiar els tres millors aparadors dels establiments participants, es farà un sorteig per a les persones que els visitin, trobin el tió amagat i indiquin en una butlleta el color de la manta del tió. D’una banda, hi ha la categoria d’adults. Entre els concursants, se sortejaran tres premis, que cadascun conté 80 euros en vals de compra per gastar al comerç local o restauració de Sallent, i dues entrades per a espectacles que es faran a la Fàbrica Vella el 2022. D’altra banda, hi ha té la categoria infantil. Hi poden participar els nens fins a 12 anys, i se sortejaran tres premis que contindran un lot de joguines cedides per IMC Toys i un llibre. Per participar cal omplir la butlleta indicant de quin color és la manta del tió de cada aparador, i dipositar-la a les bústies situades a la travessia del Teatre ia la plaça de la Pau, fins al 5 de gener.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here