La construcció de l’escola s’emporta el gruix de la inversió de Fonollosa per al proper any

0
130

El capítol d’inversions de l’Ajuntament de Fonollosa creixerà el 56% de cara al 2022, en gran part degut a la construcció de la nova escola. Així ho recull el pressupost per al proper exercici que el consistori ha aprovat recentment. Les inversions pressupostades pugen a 2.305.751 euros, una xifra molt superior als 308.150 del 2021. En concret, suposa un increment de 1.997.601 euros. L’increment de les inversions fa que el pressupost municipal de la propera anualitat sigui de 4.123.543 euros, un dels més elevats de la història recent del municipi. La regidora d’Hisenda, Elisa Carvajal, ha explicat que “aquest notable increment” del capítol d’inversions és per la construcció de la nova escola, que puja a 2.042.000 euros i representa pràcticament la meitat del pressupost municipal, concretament el 49,52 %. El consistori aporta 113.331 euros de fons propis per a aquesta obra. La resta va a càrrec del Departament d’Educació, que paga la construcció de la nova escola. La segona obra en volum econòmic és la millora del campanar de l´església de Sant Vicenç, amb un cost de 153.156 euros. I la construcció d’uns lavabos a la sala polivalent de Canet de Fals, amb una inversió de 71.926 euros. Hi ha altres inversions destinades a via pública i equipaments per import global de 38.678 euros. D’altra banda, l’Executiu local destaca que amb el pressupost aprovat l’Ajuntament “manté les dotacions en matèria social, augmenta la partida destinada al Banc d’aliments municipal i manté la de cures benèfiques i assistencials en 20.000 euros”. La regidora d’Hisenda assegura que així el consistori «redobla la seva aposta per recolzar les persones amb menys recursos», i destaca que el 2021 aquesta partida «ja es va augmentar per atendre les necessitats que van sorgir per la còvid». La regidora també posa en relleu que el pressupost del 2022 «és un pressupost equilibrat entre els ingressos i les despeses». Del total de 4.123.543 euros, la partida que duu el gruix de les actuacions és obres públiques i serveis amb el 64%. Destaca que les subvencions aconseguides per finançar les inversions creixen el 51%.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here